x
6 natuurlijke methoden om schimmel en…
Wil je een gereedschapshuisje in je tuin bouwen? Bereid je goed voor om de schuur van je dromen te maken Maak elke foto gedenkwaardig met een paar krabbels: laat je inspireren door deze leuke ideeën

6 natuurlijke methoden om schimmel en vuil voorgoed van de muren van je huis te verwijderen

17 Juli 2022 • Door Natasja
11.357
Advertisement

Het probleem van schimmel op de muren van huizen is helaas een grote klassieker, die met de komst van het mooie weer enigszins lijkt te verminderen. Wat zich nu gevormd heeft, verdwijnt echter niet op miraculeuze wijze en moet noodzakelijkerwijs met ad hoc-middelen worden verwijderd. Een andere kwestie zijn sporen van vuil en vlekken op muren, een veelvoorkomend probleem, die regelmatig moet worden schoongemaakt.

Azijn, citroen, essentiële oliën, baking soda, het zijn allemaal natuurlijke methoden die doeltreffend zijn tegen zowel schimmel als eventueel vuil, het enige wat je hoeft te doen is de verschillende ingrediënten in de juiste doses te combineren en de resultaten zijn gegarandeerd, met volledig respect voor het milieu. Ze zijn ook nuttig voor alle soorten muren, met inbegrip van die bedekt met tegels, die vooral voorkomen in een van de meest schimmelgevoelige kamers, de badkamer. Je hoeft alleen maar de 6 meest effectieve natuurlijke methoden te ontdekken en ze zelf te testen.


foto: Pexels

Voordat je schimmel of sporen van vuil van de muren verwijdert, moet je ze eerst met een stofdoek schoonvegen en alle dingen die aan de muren hangen verwijderen, tenzij het vaste voorwerpen zijn zoals planken. In dat geval moet je je beperken tot het verwijderen van voorwerpen die bovenop liggen. Als de muur bedekt is met tegels, zoals in de badkamer, gebruik dan een vochtige doek.

foto: Pixabay

Het eerste natuurlijke middel dat we je aanraden is baking soda, die nuttig is tegen vlekken. Giet een paar eetlepels baking soda in water, doop een spons in het water, wring hem uit en haal hem over de muren.

Advertisement
foto: Pixabay

Een andere must-have voor huishoudelijke reiniging is azijn, ook ideaal als anti-schimmelmiddel. Maak een mengsel van water en azijn, doop er een spons in en veeg de muren schoon. Dit moet ten minste om de 4 à 5 maanden worden herhaald.

foto: Pixabay

Had je gedacht dat je citrusextract kon gebruiken om schimmel te verwijderen? In combinatie met tea tree olie blijkt het een uitstekend natuurlijk middel te zijn. Giet een tiental druppels in een glas water en voeg een eetlepel tea tree olie toe. Doe het mengsel in een spuitfles en spuit het rechtstreeks op de schimmel; laat het een paar uur inwerken.

foto: Pixabay

Zitten de badkamertegels vol met schimmel? In dit geval raden we aan ongeveer tien druppels essentiële lavendelolie te mengen met 50 ml alcohol van levensmiddelenkwaliteit. Spuit het mengsel rechtstreeks op de tegels en laat het zo lang inwerken als nodig is. Haal er vervolgens een borstel overheen. Onderschat tot slot niet de kracht van citroen, waarvan het sap ideaal is om schimmelvorming te verwijderen en te voorkomen.

Advertisement
foto: Pixabay


Als het probleem niet schimmel is, maar potloodvlekken die door kinderen op de muren van het huis zijn getekend, knijp dan wat witte tandpasta op een zachte spons en veeg daarmee over de potloodvlekken tot ze volledig verwijderd zijn.

Ben je al nieuwsgierig geworden om het te proberen?

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt