7 trucs voor het wassen en strijken van wasgoed die je zowel tijd als moeite besparen

door Natasja

22 Juli 2022

7 trucs voor het wassen en strijken van wasgoed die je zowel tijd als moeite besparen
Advertisement

Er zijn mensen die graag hun tijd aan huishoudelijke taken besteden en er zijn er die, als ze konden, het liever niet zouden doen. Van de verschillende taken is het wassen van kleding iets wat we gewoon niet kunnen overslaan, terwijl strijken alleen in bepaalde gevallen onvermijdelijk is. Veel mensen besluiten het strijken helemaal achterwege te laten en een paar trucs toe te passen die tijd en moeite besparen en die zowel bij het wassen als bij het drogen moeten worden toegepast.

Wat wassen en drogen betreft, is het nuttig te weten dat er eenvoudige en doeltreffende DIY methoden zijn, zowel om hardnekkige vlekken zonder stress te verwijderen, als om de was snel te drogen. Laten we hieronder ontdekken welke deze 7 onfeilbare trucs zijn.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Vlekken uit kleding verwijderen is geen gemakkelijke taak, vooral als ze hardnekkig zijn. Natuurlijk zijn er speciale producten om ze te verwijderen, maar wij stellen een truc voor die geen moeite kost: probeer 1 vaatwastablet rechtstreeks in de trommel te doen. Gebruik het echter niet als de kleding kwetsbaar is, anders kan het het aantasten.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Heb je te weinig ruimte en te veel kleren om ze allemaal aan het wasrek te drogen? Hang ze direct aan de kleerhangers en ze zijn in een mum van tijd perfect droog.

Pixabay

Pixabay

Zijn de witte kleren die je in de was stopte onverwachts roze geworden door een gekleurd kledingstuk? Je kunt dit altijd verhelpen met bleekmiddel door wat in een emmer water te gieten en het ongeveer tien minuten te laten weken, niet langer. Was ze weer in de wasmachine.

Pexels

Pexels

Als je ook een hekel hebt aan strijken, kun je een paar trucs toepasen bij het wassen en drogen van het wasgoed, waarmee je moeiteloos onberispelijke kleren kunt hebben. Gebruik een normaal wasmiddel voor de wasmachine, maar vervang de wasverzachter door azijn. Dit eenvoudige ingrediënt helpt stoffen te rekken.

Pexels

Pexels

Een andere waardevolle tip voor wie niet van strijken houdt en van plan is het strijken helemaal te laten zitten, is de kleren onmiddellijk na het wassen goed uitslaan, zonder ze te lang in de trommel te laten. Herhaal de handeling ten minste 2-3 keer en hang het wasgoed dan pas op het droogrek.

Advertisement
Pexels

Pexels

En hier is een laatste truc om het gebruik van het strijkijzer te vermijden, de droogtrommel. Aangezien het helpt om het wasgoed zachter te maken, is het vaak voldoende om het met dit apparaat te drogen om gebruiksklare kleren te krijgen zonder ze te hoeven strijken.

Pexels

Pexels

Als je zwarte kleren hebt, heb je waarschijnlijk gemerkt dat ze na elke wasbeurt steeds vager worden. Je kunt dit verhelpen door ze een half uur in water en zout te weken en ze pas daarna in de wasmachine te wassen. Het zout heeft in dit geval een beschermende functie voor de donkere pigmenten. Je moet deze 7 trucs nu alleen gewoon zelf uittesten.

Advertisement