Eten in de tuin: 11 inspiraties voor droomeethoeken midden in de natuur

door Natasja

21 Juli 2022

Eten in de tuin: 11 inspiraties voor droomeethoeken midden in de natuur
Advertisement

Buiten eten heeft een heel andere smaak, wanneer het weer zacht is en de geuren en kleuren van de tuin bedwelmend. Bij geschikt weer heb je eigenlijk helemaal geen zin om binnen te blijven, zeker niet als er gasten zijn om de dag of avond mee door te brengen. En als er in je tuin een comfortabele en prachtige eethoek is ingericht, zal dat voor iedereen een van de meest onweerstaanbare plekken zijn.

In de schaduw van een eenvoudige parasol of doek, of eventueel ook profiterend van de koele dekking van bomen, of een elegante constructie zoals een pergola of gazebo: er zijn genoeg mogelijkheden. Bekijk hieronder enkele echte prachtige buiteneethoeken.

Advertisement

Veel planten rondom en een eenvoudige tafel met een parasol: een elegant en intiem tafereel dat geen onmogelijke uitgaven vereist.

Advertisement

Ook in een tuin die niet groot is, is er plaats voor alles: veel groen, en een eethoek die in de schaduw kan worden gezet met behulp van een doek, als er geen bomen zijn.

Maar het is ook mooi om gebruik te maken van de natuurlijke overkapping: vier bomen op de hoekpunten van een ideaal vierkant, waarvan de bladeren samenkomen om een echt groen dak te vormen. Daar zou een eettafel mooi onder passen!

Een houten pergola heeft ook altijd zijn charme. Het kan worden begroeid met riet of zelfs met klimplanten, zodat het één wordt met de omringende natuur.

Een vrijstaande constructie, met gordijnen, en dan planten rondom is een goed compromis.

Advertisement

Pergola's die aan één kant van het huis rusten zijn ook mooi. De ideale opstelling is achter de keukenmuur, zodat het open raam de twee ruimtes idealiter verenigt.

En wat dacht je van een elegante smeedijzeren pergola? Eenmaal bedekt door de verstrengeling van takken, met bladeren en bloemen, zal het een betoverend element zijn.

Advertisement

Maar ook de meest massieve gazebo's, compleet met een kroonluchter in het midden, zijn prachtig.

Als er een hele grote boom is, is het idee om een tafel rond de stam te bouwen zeer aanlokkelijk!

Advertisement

Of je kunt een eenvoudige, ruimtebesparende tafel met banken onder de boom plaatsen, de takken gebruiken om lichtjes aan op te hangen en op zomeravonden van dit magische hoekje genieten.

Maar vergeet niet dat een kleine tafel met comfortabele stoelen je groene hoekje ook gezellig kan maken!

Advertisement