11 sprookjesachtige inrichtingsideeën voor balkons en tuinen om mee aan de gang te gaan

door Skip

25 Augustus 2023

11 sprookjesachtige inrichtingsideeën voor balkons en tuinen om mee aan de gang te gaan
Advertisement

Als je niet binnen bent, of dat nou in de tuin of op het balkon is, je weet gewoon dat je een kleine oase van ontspanning hebt krijg je steeds vaker zin om buiten tijd door te brengen. Om deze gezellige ruimtes in te richten hoef je niet per se alles heel erg te veranderen, maar je misschien gewoon concentreren op enkele meubels en planten die bijdragen aan een mooie aangename plek waar je kan vertoeven zodra je programma dat toelaat.

Met de juiste aanzetjes kan ook een klein ideetje uitgroeien tot een tuin, balkon of dakterras dat uit een sprookje komt. Laat je inspireren door de ideeën die hieronder voorbijkomen.

Advertisement

'n Klassieke pergola heeft een frame van smeedijzer of misschien hout waar een levenslustige klimplant kan groeien zoals de bestendige blauweregen. Tijdloos, deze keuze is altijd een gegarandeerd succes.

Advertisement

Het idee van een rieten overdekking tegen de zon. Modern, boeiend op een exotische manier en afhankelijk van hoe dik de rietstengels zijn wordt de look er compleet anders op.

Is de vloer van het balkon of de grond van het relaxgedeelte in de tuin een beetje saai of een beetje versleten? Ga op zoek naar een passend kleed qua kleuren en grootte voor buiten en dan heb je als het ware een woonkamer buiten.

Als het eetgedeelte buiten voldoende en het merendeel van de tijd is beschermd tegen slecht weer kan je het erop wagen om minder rustiek meubilair te gebruiken, zaken die je ook binnen zou neerzetten maar die ook mooi buiten zouden staan in het hele geheel.

Pallets zijn altijd van die basisdingen die je niet moet onderschatten want je kan ze ook gebruiken om bankjes ligbeddjes en nog veel meer mee te maken.

Advertisement

Heb lef en ga voor levendige kleuren in een hoekje waar het altijd goed toeven is.

Wil je een beetje privacy creëren dan zou het toch het mooiste en het meest verkoelend zijn als je schaduw kan aanbrengen met planten. Je kunt talloze afscheidingen maken met klimplanten of planten met overhangende groeiwijze.

Advertisement

Je kan voor kleine balkons of balkons die je vol met meubels wil zetten in plaats van potten kan je ervoor kiezen redelijk diepe bloembakken tegen de balustrade of reling te plaatsen en dan klimplanten laten groeien aan steunpilaren en in traliewerk. Je hebt wat groen, wat mogelijk een beetje schaduw biedt zonder dat het vol hoeft te staan op de grond met planten.

Weinig plek voor een indrukwekkende tuinmeubilairset? Laat je betoveren door al het interessants van de Provence: een tafeltje met klapstoeltjes, het zal je lievelingsplek worden voor ontbijtjes, tussendoortjes en lichte maaltijden.

Advertisement

Voordat je gaat besluiten wat voor tegels er komen te liggen op je lievelingsplekjes in de tuin moet je altijd voor ogen houden wat voor effect grind, als je daarvoor kiest, kan hebben op hoe het geheel eruitziet, zeker als het grind in kleur varieert.

Heb je een dakterras waar je iets mee kan doen? Laat je inspireren door "urban terrace"-ideeën voor mooie oplossingen die zich ook lenen voor krappe ruimtes en die nooit te veel plek innemen.

Er is echt een wereld vol ideeën als je je tuin, balkon, dakterras enz. wilt opleuken!

Advertisement