12 sprookjestuinen ter inspiratie om met verlichting een betoverende sfeer te creëren

door Skip

15 Augustus 2023

12 sprookjestuinen ter inspiratie om met verlichting een betoverende sfeer te creëren
Advertisement

Denken we aan het opleuken van een tuin dan denken we gelijk aan groen, dus al die plekken die we kunnen vullen met planten of plekken waar we kunnen ontspannen, onder andere een tafel om aan te eten buiten, zithoeken en wat nog meer. Het zijn zeker onmisbare elementen die een tuin mooi maken om in te leven, maar verlichting is minstens net zo belangrijk. Hierdoor kunnen we ook genieten van de tuin in de sfeer die je alleen 's avonds en 's nachts hebt, zeker als het zomerseizoen eraan komt en je zin hebt om tot laat buiten te blijven; alleen of in gezelschap.

Verlichting, lichten, worden plots designelementen die elke ruimte, zelfs de meest saaie, kunnen omtoveren in een droomdecor, vol magie, net als in sprookjes!

Advertisement

Hoewel het de voorkeur geniet om niet een overdaad aan verlichting te hebben wordt de tuin er visueel wel interessanter op wanneer je hier en daar wat lichten plaatst, bijvoorbeeld wanneer de lichtinval iets doet met de stam van de boom en het gebladerte, wat in feite het licht opbreekt en je niet met een lichtstraal die in de lucht schijnt komt te zitten.

Advertisement

Kerstverlichting is een van de goedkoopste oplossingen met gegarandeerd resultaat, schitterend om te gebruiken als een soort lichtgordijn dat aan een aantal takken hangt bijvoorbeeld.

Of ter vervanging van de overdekking van pergola's!

Door kerstverlichting op lage en dichtbegroeide heggen te plaatsen krijg je een magische sfeer.

Maar kerstverlichting maakt ook een geweldige indruk in een hoge heg, wellicht in combinatie met lantaarns of andere dingen die je kan bedenken die zeer romantisch zijn en die je kan ophangen.

Advertisement

Een beetje rondneuzen online levert talloze soorten aan draadverlichting op: soms kleine, soms grote lampjes of lampionnen in oosterse stijl en nog veel meer. Er is voor ieder wat wils.

Door producten te gebruiken die voor buiten bedoeld zijn en die al bewezen succesnummers zijn kan je met batterij- of zonnestroom schitterende buitendecors creëren voor 's avonds.

Advertisement
mysuppliershop/Etsy

mysuppliershop/Etsy

Dan heb je nog superleuke ideeën zoals draadverlichting met bijen als lampjes.

GardenDecorGoods/Etsy

GardenDecorGoods/Etsy

Of lampjes die zo gemaakt zijn dat ze op kunnen gaan tussen decoratief struikgewas of kleine heesters, wellicht aan de randen van een stukje grond waar vaste planten groeien. En als je voor voeding op zonnepanelen gaat bespaar je op de energierekening!

Advertisement
DexShopMarkt/Etsy

DexShopMarkt/Etsy

Oude gieters gieten licht. Je kan ze zelf maken, ook zijn ze kant-en-klaar te koop.

GardenDecorGoods/Etsy

GardenDecorGoods/Etsy

En wat denk je van grote potten of bloemperkjes met lage begroeiing waarin lichtjes als magische paddestoelen versierd zijn voor een feeërieke sfeer?

Advertisement
SparkleLights20/Etsy

SparkleLights20/Etsy

Of allemaal kleine vuurwerklampjes als paardenbloemen maar dan in lampjesvorm. Leuk op zich maar ook in groepen in perkjes of als omlijsting van trapjes en looppaadjes.

Ook klaar om een tovertuin in te richten?

Advertisement