11 fantastische ideeën om de hele tuin te versieren met stenen

door Natasja

08 Juli 2023

11 fantastische ideeën om de hele tuin te versieren met stenen
Advertisement

Hoeveel modes er ook volgen in de manier waarop een tuin wordt ontworpen en ingericht, bepaalde factoren zullen nooit ontbreken: het gebruik van natuurlijke materialen die worden geïntegreerd in het landschap is er daar een van. Stenen en rotsen vinden bijvoorbeeld altijd een manier om te worden gebruikt in het ontwerp van groene ruimten. Het zijn onverwoestbare materialen om nuttige of decoratieve constructies mee te maken die lang meegaan en weinig onderhoud vergen, en het kan ook de snelste en goedkoopste manier zijn om een tuin in te richten, hoewel er genoeg ambitieuzere projecten bestaan.

Bekijk de voorstellen hieronder om de juiste inspiratie te vinden!

Een van de eerste ideeën waar men aan denkt en die zeker heel gemakkelijk uit te voeren is, is het vinden van stenen van de juiste grootte en kleur om de rand van een bloembed in de tuin te omlijnen.

Advertisement

Net zo gewoon is de optie om verschillende soorten stenen te gebruiken om paden in de groene ruimten aan te leggen. Er wordt meestal voor stenen platen gekozen, maar je kunt veel minder geld uitgeven door originele mozaïeken te maken met stenen in verschillende vormen en kleuren, kleiner en misschien gecombineerd met hout, bakstenen en zelfs gerecyclede materialen.

Voor modernere en innovatieve oplossingen kun je constructies van schanskorven maken: metalen netten met daarin grote stenen, die zowel als omhulsel als decoratief of inrichtingselement kunnen dienen!

Het idee dat de amfoor zijn inhoud op de grond giet, kan zelfs worden benut met stenen. Het kan bijvoorbeeld een 'stroom' vormen die dan de rand van het bloembed wordt.

Of om het bloembed rond een boom mee op te vullen en als mulch te gebruiken.

Advertisement

Het is ook leuk om natuurstenen van twee of meer verschillende soorten te gebruiken om de grond te kleuren waarop dan andere decoraties kunnen worden geplaatst.

Er ontstaan prachtige kleureffecten, die behouden moeten blijven door te proberen de grond zo onkruidvrij mogelijk te houden.

Advertisement

Wat dacht je van het idee om grote rotsblokken samen te voegen tot een buitenhaard waarin je van alles kunt klaarmaken?

Stenen en rotsen in verschillende vormen kunnen ook worden gebruikt om artistieke elementen met een eigentijds tintje te creëren.

Advertisement

Het is ook geen slecht idee om grovere stenen te gebruiken om kleine rotslandschappen te creëren om de tuin te versieren.

En als je je fantasie de vrije loop laat, zul je ontdekken dat je met stenen wel duizend originele en leuke elementen kunt maken om je tuin mee te versieren!

Vind je het een leuk idee om je tuin te versieren met stenen en rotsen?

Advertisement