Wat doet koffiedik in de oven? Maar 10 minuten voor een onverwacht resultaat

door Natasja

03 Augustus 2023

Wat doet koffiedik in de oven? Maar 10 minuten voor een onverwacht resultaat
Advertisement

Veel koffieliefhebbers drinken dagelijks meerdere kopjes van deze warme troostdrank, maar misschien weet niet iedereen dat het aromatische poeder ook nuttig kan zijn na gebruik. Koffiedik is namelijk perfect om onaangename geurtjes te verwijderen en je kunt het voor dit doel gebruiken in een schaaltje in de koelkast, het schoenenrek of de auto. Maar dat is nog niet alles.

Koffiedik is namelijk ook heel handig als ontvetter voor het schoonmaken van pannen of voor het reinigen van afvoeren en het toilet. 

De kostbare stoffen die het bevat, maakt het ook een uitstekende meststof voor de planten en perfecte schoonheidsmiddelen, voor energieke voetbaden, anti-cellulitis massages en het reactiveren van de bloedsomloop (meng koffiedik in dit geval met een beetje olie), of, gemengd met yoghurt, voor hydraterende gezichtsmaskers. 

En laten we het kleurend vermogen van koffie niet vergeten, waardoor het nuttig is voor het verven van haar en stoffen. 

Maar waarom zou je het in de oven doen? Laten we daar samen achter komen.

Advertisement
Creativo

Creativo

Misschien weet niet iedereen dat koffiedik ook heel nuttig is om insecten te verjagen, dankzij het gehalte aan cafeïne en diterpenen, die giftig zijn voor deze kleine, vervelende en ongewenste gasten. Maar welke insecten worden het meest verjaagd door koffiedik? De insecten die het meest last hebben van dit middel zijn muggen, vliegen, fruitvliegjes en kakkerlakken. 

Koffiedik kan alleen worden gebruikt als het gedroogd is en daarom moet het in de oven: verwarm hem tot 50 graden en plaats het koffiedik ongeveer 10 minuten in de oven, het zal volledig drogen en klaar zijn om te worden gebruikt als insectenwerend middel. Het enige wat je hoeft te doen is het koffiedik op een vel aluminiumfolie te leggen en het met behulp van een lucifer volledig te verbranden. De rook die het afgeeft zal je eindelijk verlossen van al die vervelende gasten. 

Als je de voorkeur geeft aan een alternatieve methode, maak dan goede koffie en hou wat apart. Meng het met een gelijke hoeveelheid azijn. Doe het mengsel in een spuitfles en spuit het op vensterbanken, planten en bladeren. Het zal genoeg zijn om de overlast van alle insecten te vergeten.

Welke methode heb jij als eerste geprobeerd?

Advertisement