Je was droogt in slechts 15 minuten met deze 4 slimme tips

door Natasja

25 Juli 2023

Je was droogt in slechts 15 minuten met deze 4 slimme tips
Advertisement

Het drogen van wasgoed is niet altijd een gemakkelijke taak: het kan vaak erg lang duren, wat kan leiden tot de ontwikkeling van onaangename geuren als gevolg van de stagnatie van vocht in de stoffen. Dit ongemak komt vaak voor, vooral op dagen dat de zon niet schijnt en het klimaat bijzonder vochtig is, misschien met niet al te warme temperaturen, en het kan ons aanzienlijke vertraging opleveren, vooral als je haast hebt om het wasgoed droog en klaar voor gebruik te hebben.

We weten zeker dat je al verschillende technieken hebt geprobeerd om het drogen van je wasgoed te versnellen, bijvoorbeeld door het voor een warmtebron te leggen of zetten, zoals de radiator, kachel of open haard, of voor de airconditioner afhankelijk van het seizoen. Of misschien heb je gezocht naar een manier om actief vocht te verwijderen, bijvoorbeeld door een luchtontvochtiger of een kom met rijst naast het wasrek te plaatsen.

Hieronder onthullen we een zeer effectieve methode die je misschien nog niet kent, waarmee je je wasgoed in slechts 15 minuten kunt drogen. 

Advertisement
Creativo

Creativo

Je was zal in een oogwenk drogen als je weet hoe je het goed moet ophangen, zelfs als je het binnen moet doen. Er zijn verschillende trucjes die je kunt gebruiken om je was sneller te laten drogen:

  • gebruik wasknijpers: vaak niet gebruikt omdat ze lelijke tekenen op kleding kunnen achterlaten, zijn wasknijpers juist heel handig bij het drogen van wasgoed, als je weet hoe je ze moet plaatsen. Hoewel alle kleding ondersteboven moet worden opgehangen voor het beste resultaat, heeft elk kledingstuk zijn eigen juiste manier om wasknijpers te plaatsen. Broeken moeten bijvoorbeeld met de taille naar beneden worden gelegd en de wasknijpers ter hoogte van het kruis, terwijl rokken bij de zijnaden moeten worden vastgemaakt. T-shirts daarentegen moeten worden neergelegd met de wasknijpers langs de mouwnaden en overhemden met de wasknijpers dicht bij de kraag. Als je ze op deze manier gebruikt, zul je zien dat je niet naar het strijkijzer hoeft te grijpen!
  • hang kleding op hangers: als je geen wasknijpers wilt gebruiken, is een andere handige methode om kleding sneller te laten drogen het ophangen van kleding aan hangers, die je strategisch in de buurt van warmtebronnen of in de open lucht of bij een open raam moet hangen.
  • laat ruimte tussen kledingstukken: als je je wasgoed op elkaar legt, voorkom je dat er lucht door de stoffen kan stromen, waardoor het drogen veel langer en moeilijker wordt.
  • vergeet tot slot niet de al genoemde trucjes van open lucht, warmtebronnen en methoden om vocht te verwijderen, in combinatie met de hierboven genoemde trucjes kun je je wasgoed veel sneller drogen.

Ben je klaar om het eens te proberen?

Advertisement