Het onfeilbare natuurlijke middel om aangebrande olievlekken uit de oven te verwijderen

door Natasja

12 Augustus 2023

Het onfeilbare natuurlijke middel om aangebrande olievlekken uit de oven te verwijderen
Advertisement

Bij het bakken in de oven kan het vaak gebeuren dat er olie op het oppervlak terechtkomt, die verbrandt en korstvorming veroorzaakt. Dit is niet alleen onhygiënisch vanwege de mogelijke ophoping van bacteriën op de olie, maar veroorzaakt ook de ontwikkeling van een zeer onaangename geur.

Om de kosten te verwijderen, gebruiken we vaak producten uit de winkel die bestaan uit zeer agressieve en mogelijk schadelijke chemicaliën, niet alleen voor onze gezondheid, maar ook voor de integriteit van het ovenoppervlak. Deze synthetische producten gebruiken is echter niet nodig: natuurlijke middelen zijn in feite voldoende effectief om de meeste schoonmaakproblemen in huis op te lossen, zelfs de schijnbaar ingewikkelder problemen zoals verbrande olieaanslag op de oven.

Laten we samen uitzoeken hoe je deze vervelende en vieze korsten kunt verwijderen met natuurlijke middelen.

Advertisement
Imgur

Imgur

Je hoeft alleen maar je voorraadkast te openen om verbrande oliekorsten voorgoed van het oppervlak van de oven te verwijderen. Hier is alles wat je nodig hebt om een zeer effectieve natuurlijke, DIY ontvetter te maken:

  • 200 ml water;
  • 2 grote citroenen;
  • 125 g fijn keukenzout;
  • 125 ml witte alcoholazijn;
  • 25 g Marseillezeep.

Was eerst de twee citroenen en snijd ze in kleine stukjes. Doe ze in een steelpan met het water en het zout en roer tot een gladde massa. Voeg de azijn en de geraspte of in schilfers gesneden Marseillezeep toe en laat ongeveer 15 minuten koken tot het mengsel een dikke crème wordt. Wanneer het mengsel is afgekoeld, doe je het in een spuitfles waarmee je het oppervlak van de oven besproeit. Laat het 15 minuten inwerken en veeg het dan af met een spons. De korst zal zacht zijn geworden en je kunt het gemakkelijk verwijderen.

Als de olie nog vers is en nog geen korst is, is het gemakkelijker om het effectief te verwijderen; in dit geval gebruik gewoon een half glas azijn in een liter water en laat je het mengsel 10 minuten inwerken voordat je het afspoelt en afdroogt. Je kunt ook een mengsel van zout en baking soda maken, waarbij je gebruikmaakt van hun licht schurende eigenschappen. Meng een half kopje van beide ingrediënten met lauw water en breng het aan op de vlekken. Laat het 10 minuten intrekken.

Je oven blijft nu perfect schoon!

Advertisement