Als je spijkerbroek te lang is kan je die makkelijk inkorten met een schaar

door Skip

21 Augustus 2023

Als je spijkerbroek te lang is kan je die makkelijk inkorten met een schaar
Advertisement

Heb je net een prachtige jeansbroek gekocht en merkte je nadat je hem thuis aantrok dat de pijpen te lang zijn? Dat is echt balen, zonder twijfel. Als je een beetje geluk hebt dan heb je een moeder, familielid of een vriend die het probleem voor jou kan oplossen en heb je zo het probleem snel opgelost zonder moeite te hoeven doen. Maar als er niemand is dan betekent ook niet meteen dat je naar een expert-kleermaker moet die misschien meer geld vraagt dan de broek zelf kost.

Er bestaat echter een hele simpele techniek waarmee je in slechts enkele vlotte stappen je jeans in een mum van tijd kan inkorten met een schaar en een naaimachine of anders met naald en draad. Hieronder leggen we je de procedure stap voor stap uit zodat je de jeans op de perfecte lengte kan vermaken.

Advertisement
Creativo

Creativo

Het eerste wat je moet doen is zorgen is dat je een schaar hebt en een naaimachine of anders naald en draad. Ga dan als volgt te werk:

  • leg de jeans zo op tafel neer dat je de pijpen van je af legt, alsof je de jeans dus aan wilt trekken;
  • meet het stuk wat je wilt inkorten en markeer dat aan de onderkant van de pijp van de jeans;
  • sla de pijp zo om dat de onderste stofrand op één lijn zit met de eerder aangebrachte markering en bevestig dit met veiligheidsspelden;
  • naai de omgeslagen broekspijp provvisorisch vast met naald en draad; dit gaat je helpen wanneer je het definitief gaat vastnaaien;
  • naai nu met de naaimachine, of handmatig met naald en draad net onder de stofrand. Die stofrand is dikker en kan je als leidraad gebruiken om in een rechte lijn te naaien. Zodoende heb je nu een extra rand op de juiste hoogte;
  • als je eenmaal de hele omtrek van de broekspijp hebt vastgenaaid, kan je het overtollige gedeelte afknippen onder de nieuwe rand.

Let goed op in het geval dat je jeans bijzondere scheurtjes, stiksels of emblemen heeft en dat je er dus voor zorgt dat de symmetrie en de gelijkvormigheid hiervan intact blijven. Bovendien adviseren we een kleur draad te gebruiken die de kleur van je jeans het meest benadert. Doe altijd een check en houd het draad naast je jeans om te kijken welke het beste bij de stof aansluit.  

Als je net nieuwe jeans gekocht hebt kan je het gelijk gaan proberen. Simpel, toch?

Advertisement