Waarom een natte handdoek op de klink van de slaapkamerdeur leggen handig is

door Skip

21 Augustus 2023

Waarom een natte handdoek op de klink van de slaapkamerdeur leggen handig is
Advertisement

Een handdoek aan de deurklink hangen van je slaapkamer voordat je gaat slapen. Het lijkt vreemd om zoiets te doen maar het zou wel een oplossing kunnen zijn voor een aantal vervelende dingen die in huis gebeuren. Het is een truc die niets kost en die twee ontzettend grote voordelen kan hebben.

Een voordeel kan je wat aan hebben wanneer je de zomerhitte moet bestrijden en het tweede voordeel kan je meepakken wil je graag van vieze stank af komen. In beide gevallen kunnen er in plaats van een handdoek ook andere stoffen worden gebruikt. Lees verder om hier meer over te weten te komen.

Advertisement
Creativo

Creativo

Laten we met het eerste voordeel beginnen: wanneer de hitte eraan komt gedurende de warmste perioden in de zomer en slapen moeilijk wordt dan is elke truc waarmee je de temperatuur kan laten dalen en je een minimum aan verkoeling kan voelen in huis al een geschenk uit de hemel. Een handdoek, of zelfs meer dan één is dan een oplossing om uit te proberen die je helemaal niets kost.

Deze truc bestaat in het goed nat maken, wellicht helemaal onderdompelen in water, van een willekeurige handdoek. Na hem perfect uit te hebben gewrongen hang je hem aan de deur die je open laat. Hetzelfde kan je doen met de klink van een (half) open venster of over het algemeen op plekken in huis waar het een beetje kan tochten. Zodoende komt de tocht langs de natte handdoeken en werkt dit als een zeer simpel koelsysteem dat een beetje koelte brengt; wat al veel kan helpen als je wilt ontspannen en uitrusten.

Door deuren en ramen open zover open te houden als nodig is voor doorluchten kan je ook een groot risico beperken dat dit soort trucs met zich meebrengt, namelijk dat het vochtgehalte te hoog wordt.

In het andere geval (het tweede voordeel) werkt een vochtieg handdoek als geurverwijderaar. Zie je het voor je hoe je een huisgemaakte geurverwijderaar op gordijnen spuit bijvoorbeeld? Het werkt op dezelfde manier. Je neemt een handdoek, maakt die nat en dan doe je er een of meer druppels etherische olie op, of een combi van oliën. Eén handdoek in de slaapkamer is al genoeg als wil je genieten van de aangename geur die je hebt gekozen; nog zo'n truc die maakt dat je kamer aangenamer is en ook meer tot ontspannen uitnodigt. Door je kamer wat te luchten kan je vieze geuren ook laten verdwijnen en komt daar dan de door jou gekozen geur voor in de plaats!

In beide gevallen zoals al eerder was aangestipt kan je ook andere stoffen gebruiken, die al oud en versleten maar wel goed schoon zijn. Het is echt een hele simpele truc die niets kost en die de moeite waard is om te kijken of dit de oplossing kan zijn waar je naar op zoek was!

Advertisement