Kom in een klein aantal simpele stappen af van stank in huis afkomstig van asbakken

door Skip

22 Augustus 2023

Kom in een klein aantal simpele stappen af van stank in huis afkomstig van asbakken
Advertisement

Van geuren die het meest blijven hangen in huis is die van tabaksrook het meest hardnekkig. Je ruikt het niet alleen wanneer sigaretten en sigaren branden maar de geur die blijft hangen rond asbakken vol peuken is nog vervelender. Als je die asbakken niet snel leegmaakt, wat je overigens alleen echt alleen kan doen wanneer alles echt gedoofd en afgekoeld is, dan verspreidt die onaangename geur zich door de hele ruimte en lijkt het wel stoffen en meubels in te trekken.

Om af te komen van deze geur zijn er verschillende manieren waarop je dat kan doen, snel en gemakkelijk. Hieronder laten we er een paar aan je zien.

Advertisement
Pxfuel

Pxfuel

Baking soda is de eerste bondgenoot op wiens hulp we kunnen rekenen. Het is bekend dat het efficiënt geuren opneemt maar dat het ook de geur van etherische olie kan overbrengen wanneer de twee met elkaar gecombineerd worden. En juist hierdoor kan je elk spoortje van vieze tabaksgeur laten verdwijnen.

Nadat je de asbakken hebt weggehaald, geleegd en schoongemaakt neem je de oppervlakken onder handen waarvan jij het idee hebt dat het naar rook ruikt. Neem een schoteltje en doe daar baking soda in. Voeg dan enkele druppels van een etherische olie die je prettig vindt om daarmee tabaksrook tegen te gaan. Meng goed door en besprenkel dan, wellicht met behulp van een zeefje, een gelijkmatig laagje baking soda over het meubilair of zelfs op bekleding en vloerbedekking. Laat een halfuur inwerken en zuig het dan allemaal op met de stofzuiger. Het zal echt anders ruiken in huis!

Advertisement
pxfuel.com

pxfuel.com

Op een soortgelijke manier zijn er ook mensen die uitgedroogde koffiedik gebruiken zonder iets erbij. Als je houdt van de geur van koffie kan dit misschien ook ene goed idee zijn! Je kan ook hier dezelfde werkwijze weer toepassen maar gebruik je dan talkpoeder in plaats van baking soda!

Als je merkt dat de gordijnen of andere stoffen stinken naar naar tabaksrook en ben je van mening dat wassen in de wasmachine niet nodig is, kan je ook een spray maken. Je hebt hiervoor 500 ml water nodig (liefst gedestilleerd of gedemineraliseerd) 1 eetlepel baking soda en 3 á 5 druppels etherosche olie naar keuze. Meng goed door, schud en vernevelen maar. In het uiterste noodgeval kan je een verticaal stoomapparaat gebruiken om die onprettige geur weg te krijgen.

Vergeet ook niet om te luchten en dan is het net alsof die asbak met peuken er nooit heeft gestaan!

Advertisement