Hack je kleine keuken met IKEA en gebruik deze 6 slimme ideeën als brainstormvoer

door Skip

23 Augustus 2023

Hack je kleine keuken met IKEA en gebruik deze 6 slimme ideeën als brainstormvoer
Advertisement

Betekent een kleine keuken meteen dat je ook ruimte heb moeten opofferen? Nee. Je kan altijd wel terugvallen op een aantal handige trucs, maar het is niet gezegd dat je daadwerkelijk al je dromen moet opgeven. Aangezien de IKEA-producten wereldwijd een groot succes hebben zullen er altijd hacks verschijnen die je kan overwegen, kopiëren of kan gebruiken als aanzetje om iets soortgelijks in je huis te gaan doen. Je kan dan de ruimtes in gaan delen tegen lagere kosten en tegelijkertijd het er ook gezellig en aangenaam uit laten, precies zoals de meubelgigant je die vrijheid geeft.

Zo kom je bijvoorbeeld bij het idee uit om van een garderobekast een goed uitgeruste voorraadkast te maken of ladekasten te gebruiken als opbergbanken zodat je het meeste uit je keuken haalt. Bekijk de ideeën hieronder eens.

Advertisement

Laten we met het simpelste beginnen, een multifunctionele trolley waarmee je alles wat je nodig hebt. De BASKOG is een van de meest verkochte items door de meubelgigant en met reden. Hij is namelijk klein en het design is aantrekkelijk en veelzijdig. Er kan veel in en helpt bij het efficiënt orde scheppen. Of je hem nou volstopt met proviand, accessoires of zelfs kookboeken... iedereen kan doen wat 'ie wil, en je hebt 'm altijd bij de hand of je rolt hem weg wanneer je hem niet nodig hebt!

Advertisement
thekitchn.com/Marie-Lyne Quirion

thekitchn.com/Marie-Lyne Quirion

In alle opzichten een keuken in het klein: een minikoelkast, oven en klein fornuis en super betaalbare commodes die dienstdoen als werkbladen en plaats aan keukengerei bieden. Kleine uitgave voor het inrichten van een kleine ruimte!

Tutorial via almostmakesperfect.com

Tutorial via almostmakesperfect.com

Dacht jij ook aan een hoek met bankjes en tafel, perfect voor relaxte ontbijtjes, vlotte snack of snelle lunch? Je kan dit voorbeeld navolgen en dit realiseren met de NORDLI ladekastenreeks. Voeg passende kussens toe, kies de tafel die je bevalt en klaar! En er is ook ruimte in elke lade om extra dingen in op te bergen en orde te scheppen.

Tutorial via styleathome.com

Tutorial via styleathome.com

Dit keukeneiland is gerealiseerd met een metalen frame waar aan de onderkant balken en boven een marmeren werkoppervlak zijn toegevoegd. Het startpunt was een simpel KARPALUND-model dat hier niet meer terug te herkennen is; het lijkt wel uit een Parijse keuken te komen!

Tutorial via charmedcrownblog.com

Tutorial via charmedcrownblog.com

Het koffiestation: hier worden alle dranken gemaakt waarmee je dag kan beginnen. Voor onder andere die energiestoot 's ochtends en die traktatie 's avonds. Zo'n station is handig als je ruimte wil winnen in veel verschillende keukenkastjes doordat je alles op een centrale plek hebt. Dit kan van invloed zijn in een ruimte die is ingericht als kantoor. Zo hoef je niet steeds naar de keuken te lopen voor de koffiepauze, wanneer je daar de hele dag moet doorbrengen!

Advertisement
Tutorial via thesarahchallenge.com

Tutorial via thesarahchallenge.com

Denk jij ook regelmatig aan een volle voorraadkast die tot in de perfectie is georganiseerd? Als je geen specifieke plek, bergplek of nisje hebt, kan je het doen zoals te zien is op deze afbeelding: van een garderobekast is een voorraadkast gemaakt met al het nodige!

Ben jij er ook klaar voor om je keuken te veranderen?

Advertisement