Met deze onfeilbare truc haal je ook de moeilijkste knopen uit elkaar

door Skip

21 Augustus 2023

Met deze onfeilbare truc haal je ook de moeilijkste knopen uit elkaar
Advertisement

Je het zeker al wel eens meegemaakt hebben dat je met een knoepert van een knoop zat die ogenschijnlijk niet uit elkaar te krijgen was. Hoe vaak zijn je nagels wel niet kapotgegaan toen je het probeerde? En hoe vaak heb je uiteindelijk schoenveters of koorden van jurken doorgeknipt zodat je ze weer kon dragen? Het resultaat van een dergelijke aanpak is dat je van een beperking verlost bent, maar het is tegelijkertijd ook zo dat de veter of het koord flink dan beschadigd is, tot op het punt waar je er niks meer aan hebt en vervanging noodzakelijk is.

Creativo

Creativo

De beste manier om een knoop te ontwarren zonder al te veel inspanning:pak gewoon een lepel. Steek de steel in de knoop om hem te openen dat hij zodoende de lussen steeds een beetje verder opent, en als je blijft bewegen met de lepel totdat er ruimte komt waar je je vingers tussen kan krijgen. Als de knoop te strak zit om met een lepel te ontknopen probeer dan iets dunners, zoals een spiesje of tandenstoker.

Als je op zoek bent naar een wat extremere manier om een knoop uit elkaar te halen kan je twee tangen gebruiken, daarmee kan je een grotere druk uitoefenen op de draad die in de knoop zit. Pak de twee uiteindes van de knoop met de tangen en voer de druk net zolang op totdat de knoop als vanzelf, makkelijker loskomt.

Maar wat nu als het een knoop betreft van stof, touw, of koord maar een bijvoorbeeld een ketting? Ook hiervoor bestaat een super effectieve oplossing. Maak je handen vochtig met om het even welke plantaardige olie, met name je vingers en blijf pielen met de knoop totdat hij helemaal loskomt. Als je geen olie kan gebruiken kan je in plaats daarvan ook talkpoeder gebruiken. Als alternatief kan je naainaalden ook gebruiken ga hierbij te werk zoals eerder genoemd en helpt dat ene kleine beetje ruimte dat je krijgt vast en zeker net genoeg om de knoop los te krijgen met je vingers.

Wil je nog steeds de handdoek in de ring gooien, of ga je het nog maar eens proberen?

Advertisement