Wij laten je zien hoe je met een wasknijper je tandenborstel schoon kan houden

door Skip

19 Augustus 2023

Wij laten je zien hoe je met een wasknijper je tandenborstel schoon kan houden
Advertisement

Tandenpoetsen is een dagelijks terugkerend moment waarbij het volgende belangrijke niet mag ontbreken: driemaal daags, minstens pas na 30 minuten na de belangrijkste maaltijden: een tandenborstel helpt je je mond altijd perfect schoon en gereinigd te houden. Maar zoals dat voor alle dingen geldt die we gebruiken voor de dagelijkse reiniging, hoe weet je zeker dat de borstel zelf ook perfect schoon is?

Het zou eigenlijk algemeen bekend moeten zijn dat een tandenborstel regelmatig vervangen moet worden ongeveer elke 4 maanden of wanneer je ziet dat hij erg versleten is. Ook is het bekend dat je de tandenborstelhouder wekelijks moet reinigen. En in het geval dat je niet de enige bent thuis zouden de tandenborstels van alle gezinsleden apart worden bewaard of deze anders van een beschermingskapje voorzien.

De borstelkop is echter het makkelijkste doelwit voor bacillen en bacteriën en is het dus belangrijk hier extra aandacht aan te besteden. Hoe kan je ervoor zorgen dat zij qua hygiëne smetteloos zijn? Een wasknijper kan je hierbij helpen en wel op de volgende manier.

Advertisement
Creativo

Creativo

De tandenborstel na gebruik niet ergens op neerleggen is iets heel belangrijks om op te letten, dit om het ontstaan van bacillen en bacteriën niet in de hand te werken. Je moet hem dus verticaal laten drogen aan de lucht zodat zuurstof met het leeuwendeel van de aanwezige bacteriën kan afrekenen. Dit op deze manier doen kan echter nog wel eens lastig blijken wanneer je op reis bent omdat er in badkamers niet altijd tandenborstelhouders aanwezig zijn.

Een handige manier om je natte tandenborstel toch niet neer te leggen is door een doodgewone wasknijper te gebruiken. Klem de tandenborstel eerst in de wasknijper voordat je hem op het badkamermeubel of op de wastafel legt. De borstelkop blijft zo op een goede manier opgeheven en kan je hem rustig aan de lucht laten drogen zonder dat er kans op is dat er verder iets wordt verspreid.

Dat je je tandenborstel wekelijks bacterievrij moet maken mag ook niet vergeten worden. Hiervoor kan je een mondspoelmiddel op alcoholbasis gebruiken of je kan een van de volgende benaderingswijzen kiezen:

  • een beker warm water met 2 eetlepels baking soda gedurende ongeveer 2 uur;
  • een mengsel van azijn en water in gelijke delen gedurende 1 á 2 uur;
  • waterstofperoxide op zich of verdund met mondwater gedurende zelfs de hele nacht lang;
  • bron van uv-licht;
  • een beker water met een lepel baking soda en een lepeltje citroensap gedurende ongeveer 2 uur;

Hoe zorg jij voor je tandenborstel?

Advertisement