10 prachtige behang-ideeën waarmee je iedere ruimte thuis radicaal kan veranderen

door Skip

21 Augustus 2023

10 prachtige behang-ideeën waarmee je iedere ruimte thuis radicaal kan veranderen
Advertisement

Papierbehang, dat is de oplossing! Wie wil nou niet een huis dat onberispelijk is ingericht? Hoeveel mensen dromen niet - terwijl ze zitten te kijken naar inspirerende interieuren - van moderne en smaakvolle designoplossingen die wat minder gewoontjes zijn? Soms lijken dit wel onmogelijke doelen die niet haalbaar zijn. Maar het is niet gezegd dat dit ook zo is. De accentmuur die kennen we nu wel, maar dat betekent niet gelijk dat die alleen maar is te maken door wanden te schilderen met of te bekleden met interessante, luxe materialen. Papierbehang kan dan het eerste en het enige zijn wat je dan nodig hebt.

En voor het geval dat het misschien overdreven lijkt om papierbehang alleen te gebruiken op grotere of veel geziene muren, geen angst. Het ziet er namelijk ook prachtig uit op de minder opvallende plekjes, sterker nog ze worden er helemaal anders door!

Advertisement

Geen saaie en karakterloze gangen meer, door een beetje papierbehang veranderen ze in interessante ruimtes, zeker wanneer er geen ramen meubels of andere dingen zijn die leven brengen in de brouwerij. Je kunt in dit geval uit je dak gaan en met grote prints aan de slag gaan. Er is oneindig veel keuze!

Advertisement

Een andere ruimte die door behangpapier er erg op vooruit gaat is de trap. Aan de wanden langs de trap is het soms niet mogelijk om meer dan schilderijen en foto's op te hangen. Niet iedereen wil dat en dan zit je misschien met een saaie wand terwijl je daar nou juist opvallend behang kan plaatsen!

Des te groter het oppervlak en hoe meer licht erop valt, des te meer kan je je uitleven met grote ontwerpen of zelfs landschappen die overlopen op wanden, inclusief die wanden bij de trap.

Ooit was papierbehang in de badkamer welhaast een taboe. Omdat het van papier was trok er vocht in. Nu heb je zelfs wasbaar behang, of beter nog, met vinyllaag of in ieder geval behang bestand tegen vocht. Net zo prettig als tegels maar kan je qua kleuren wel alle kanten op!

Je kan je fantasie echt helemaal de vrije loop laten en ook op zoek gaan naar redelijk ongebruikelijke oplossingen zodat ook het meest verwaarloosde hoekje in huis iets speciaals wordt.

Advertisement

Geen idee wat je aan moet met de wand achter je bed? Overweeg dan een behang met kleuren die ontspanning brengen, behang dat helpt de intieme sfeer te creëren die past in de kamer waar je bijkomt van de wereld buiten.

Als je ook in de rest van het huis in ruimtes met (g)een specifieke functie, zoals bepaalde doorgangen, kiest voor papierbehang met gelijkmatige en kleinere motieven dan zal dat een prima achtergrond zijn voor allemaal fotolijsten!

Advertisement

Je komt er niet vaak op, maar papierbehang kan ook ideaal een plaatsje krijgen in een kantoor, zeker als het een wand betreft met weinig planken eronder.

Wat zou je ervan vinden om een deel van een muur te behangen. Je kan dat doen met wat traditioneler behang, motieven, maar het is nog mooier wanneer het landschappen zijn of stillevens die voor een schitterend trompe-l'oeil zorgen.

Advertisement

Wil je echt indruk maken? Dan kan je ook behang aan het plafond overwegen!

Vind jij het leuk om met papierbehang in te richten?

Advertisement