Wit met opaalgroen is een fris en stijlvolle combinatie die in heel het huis is te gebruiken

door Skip

21 Augustus 2023

Wit met opaalgroen is een fris en stijlvolle combinatie die in heel het huis is te gebruiken
Advertisement

Helder wit en een levendig intens opaalgroen. Het zijn twee prachtige schakeringen voor in een modern huis met een frisse en stijlvolle look. Opaalgroen is al jaren een erg populaire kleur en schurkt tegen het turkoois, theegroen en ook tegen blauw aan. Het vormt het perfecte evenwicht tussen een rustige en levendige kleur.

Het is een kleur die elke ruimte geweldig mooi maakt. Een kleur die zich aanpast overeenkomstig de ondertonen alsmede het gebruikte oppervlak (de vorm en de grootte), de hoeveelheid daglicht dat er overdag op valt en ook welk kunstmatig licht er 's avonds op valt. Als het gecombineerd wordt met wit voorkom je dat elke ruimte te somber aanvoelt en doet het  eerder denken aan een heldere hemel of mooi zeewater.

Advertisement

Opaalgroen ziet men graag op accentmuren: of deze muur zich nou achter de bank bevindt, achter het bed in een wat meer privévertrek of zelfs als achterwand in de keuken of een deel van een muur in de badkamer. De kleur weet echt overal wel een plaatsje te vinden, zeker als het met wit omgeven is. Die twee kleuren samen zorgen voor een achtergrond voor uiteenlopende kleurpaletten, variërend van de wat zachtere kleuren tot aan de wat levendigere.

Advertisement

Als je het niet wilt gebruiken op wanden of vloeren dan vormt deze kleur ook een goede combi voor accessoires ten behoeve van het interieur:denk aan kussens en gordijnen in de woonkamer, maar ook vazen en verschillend meubilair die zorgen voor een verfijnd toefje kleur in neutrale ruimtes.

Wat we zeiden over kleurnuances: opaalgroen en wit laten zich prima combineren met vele andere kleuren. Vele gele tonen, zelfs mosterdkleur. Ook de intensere kleuren die zich rond oranje bevinden. En als je oplet, mocht je online ideeën zien of in een of andere meubelwinkel, dan zal je zien dat opaalgroen ook een perfecte achtergrondkleur is voor al het groen van je planten!

Het is een opvallende kleur zonder té opvallend te zijn. In wit geschilderde ruimtes wordt opaalgroen de kleur die ervoor zorgt dat iets in het oog kan springen, zelfs de voordeur!

Als je deze kleur kiest om te gebruiken voor de vloer of als backsplash in de (zelfs erg kleine) keuken die overwegend wit is, dan gebeurt het snel dat dit de kleur is die eigenlijk de aandacht opeist en er een exotische, heldere sfeer ontstaat in de ruimte. Dezelfde combinatie zou het mogelijk ook erg goed doen in een badkamer met de douchewand en vloer vrolijk betegeld.

Advertisement

En als de plinten en kozijnen verder wit zijn dan is opaalgroen een perfecte aanvulling, des te meer nog met houten vloeren (vaak licht maar toch ook wel rood!).

Bevalt jou deze veelzijdige kleurcombinatie?

Advertisement