Tandpasta alleen maar voor tandenpoetsen gebruikt? 6 alternatieve toepassingen die je moet kennen!

door Skip

19 Augustus 2023

Tandpasta alleen maar voor tandenpoetsen gebruikt? 6 alternatieve toepassingen die je moet kennen!
Advertisement

Tandpasta is een van de producten die niet mag ontbreken in elke badkamer. Elke dag gebruiken het met grote regelmaat zodat het met onze mondhygiëne altijd goed zit. Niet iedereen zal echter weten dat tandpasta ook uiterst nuttig is buiten de badkamer en dat het overal ten volste kan worden benut overal in huis gedurende de dagelijkse schoonmaak.

Het gebeurt vaak dat de dingen die je koopt en je voor één specifiek doel gebruikt ook heel handig blijken te zijn op talloze andere manieren waar je zelf nooit op zou zijn gekomen. Tandpasta is een van die dingen: de efficiënte reinigende werking blijkt handig te zijn in de meest uiteenlopende situaties en kan je er moeilijke problemen mee verhelpen waarvoor je eerder geen oplossing wist. Hieronder bieden we je 6 handige alternatieve manieren aan om tandpasta, de belangrijke bondgenoot tegen tandplak, ten volste te benutten.

Creativo

Creativo

Verschillende voorwerpen kunnen worden gereinigd met tandpasta:

  • schoenen: dankzij tandpasta kunnen je schoenen in een ogenblik weer wit worden. Smeer een kleine hoeveelheid ervan uit over de plekken waar vlekken zitten met een tandenborstel en spoel het vervolgens af met een vochtige doek.
  • schermen: hoe vaak is het je wel niet gebeurd dat er krassen in schermen van apparaten kwamen als smartphones en tablets? Je kan krassen doeltreffend verwijderen door een kleine hoeveelheid tandpasta aan te brengen en voorzichtig in ronde bewegingen wrijven met een zachte doek. Gebruik hierbij liever niet een tandpasta op gelbasis, zo worden krassen beter afgedekt.
  • textiel: in geval van extreem hardnekkige vlekken zoals wijn koffie vettigheid blijkt tandpasta ook een uiterst efficiënte remedie; breng er een kleine hoeveelheid van aan en masseer de vlekken heel voorzichtig en laat enkele minuten inwerken en spoel daarna uit. Je zal zien dat de vlek verdwenen zal zijn.
  • plastic flessen en bakjes: super handig om etenswaren en dranken in te bewaren maar het is met deze dingen echter zo dat met het gebruik ze vieze geuren kunnen gaan afgeven. Met tandpasta kan je die makkelijk wegkrijgen. Wrijf ervan een kleine hoeveelheid uit over de binnenkant van het bakje en spoel vervolgens zorgvuldig af met water en wat sop. Het ontgeurt meteen en heeft langdurig effect.
  • Metalen: tandpasta helpt ook vlekken krassen en roestsporen te verwijderen van oppervlakken van metaal zoals koper en zilver. Breng het aan op een zachte doek en ga daarmee over het oppervlak spoel dan af en droog af; het zal weer glinsteren en glimmen als nieuw.
  • Sieraden: ook sieraden zoals alle andere oppervlakken van metaal kunnen doeltreffend schoon worden gemaakt met behulp van tandpasta. Gebruik het zoals eerder aangegeven en dan zal je zien dat de sieraden er weer prachtig uitzien.

Kende jij deze alternatieve toepassingen van tandpasta al?

Advertisement