Als je deze truc toepast kan een bezem het beste bestrijdingsmiddel zijn tegen kakkerlakken

door Skip

20 Augustus 2023

Als je deze truc toepast kan een bezem het beste bestrijdingsmiddel zijn tegen kakkerlakken
Advertisement

Als de zomer is aangebroken brengt dat ook het hinderlijke probleem van insecten met zich mee, die samen met moeder natuur weer ontwaken en langzaam huizen weer beginnen te koloniseren. Hoewel enkele insecten, zoals kakkerlakken en mieren ons mensen helemaal geen kwaad kunnen doen, blijven het smerige dingen om te zien en heeft niemand ze graag om zich heen tijdens het slapen of eten.

Veel mensen gebruiken dure, schadelijke chemische bestrijdingsmiddelen, je komt daardoor niet alleen van ze af, ook neemt de lucht die je inademt af en levert het mogelijk gezondheidsproblemen op. Toch hoef je deze middelen niet te gebruiken om van insecten af te komen want met vele middelen op natuurbasis krijg je hetzelfde ook heel effectief gedaan zonder dat het schadelijk is; niet voor ons en ook niet voor de ongenode gasten die we willen verjagen.

Laten we samen dat werkelijk onfeilbare middel eens gaan bekijken.

Advertisement
Creativo

Creativo

Er zijn talloze natuurlijke remedies waarmee kakkerlakken zijn te bestrijden, ook al lijkt geen van deze middelen een definitief resultaat te geven. Er bestaat echter wel een truc waarmee je de al aanwezig zijnde kakkerlakken kunt verwijderen en je zodoende ook bijdraagt aan het voorkomen van hun terugkeer. Om de truc toe te passen pak je een bezem en twee simpele producten die altijd wel te vinden zijn in de voorraadkast, namelijk baking soda en suiker.

Neem een theelepel baking soda en een snufje suiker en verspreid het goedje dan over je bezem en zet die dan ergens neer waar de kakkerlakken langs lopen of zet hem bij ingangen in huis waar zij mogelijk binnen kunnen komen. Baking soda gegeten in combinatie met suiker maakt dat de ongenode gasten binnen een ogenblik zijn verdwenen. Het draagt er ook aan bij dat ze op afstand blijven van huis. Let erop niet te overdrijven met de suiker want dit kan misschien mieren gaan aantrekken en moet je die ook gaan weg krijgen. Aan een snufje heb je genoeg om ervoor te zorgen dat de kakkerlakken de baking soda zullen eten.

Er zijn ook nog andere manieren om te voorkomen dat kakkerlakken in je huis komen. Er wordt gebruik gemaakt van mengsels met een hele sterke geur die deze beestjes onaangenaam vinden, zoals koffiedik uitstrooien bijvoorbeeld, op plekken waar ze binnenkomen. De geur is afschrikwekkend en is voor hen onaangenaam. Ook knoflook blijkt een effectieve remedie te zijn om kakkerlakken het binnenkomen te beletten.

Hoe voorkom jij dat je wordt belaagd door kakkerlakken en hoe krijg jij ze weg?

Advertisement