Met deze simpele remedie zorg je er meteen voor dat je hond of kat niet meer in huis plast

door Skip

18 Augustus 2023

Met deze simpele remedie zorg je er meteen voor dat je hond of kat niet meer in huis plast
Advertisement

We hebben het liefst honden en katten als huisdieren maar soms kunnen ze toch echt voor hele grote problemen zorgen. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat onze pluizige vriendjes het zich aanwennen om in huis te plassen; op meubels, banken, vazen of dingen die nieuw zijn. Hoe vaak is het wel niet gebeurd dat je een nieuwe tas of paar schoenen hebt moeten weggooien omdat je huisdier zijn spoor erop heeft achtergelaten?

Territorium markeren is de voornaamste reden waarom honden en katten in huis plassen. Het eerste wat je moet doen in dit geval is voor hen een routine bedenken waarin je ze vaak meeneemt naar buiten om hen daar hun gevoeg te laten doen of dat je iets van een zeiltje haalt of een kattenbak haalt waar ze dat kunnen doen. Soms is er echter wat grover geschut nodig om hen zover te krijgen dat ze hun plan staken.

Ze laten stoppen met overal plassen in huis, hoe pak je dat aan? Er is een geniale oplossing waarmee het probleem meteen is verholpen met behulp van producten op natuurbasis.

Advertisement
Creativo

Creativo

Er zijn een aantal natuurproducten die je kan gebruiken om honden en katten die dit gewend zijn te doen, het plassen in huis te laten ontwennen. Al deze producten hebben een kenmerkende geur die voor huisdieren onprettig is en hen zal overhalen om niet in de buurt te komen van de plek waar je de producten hebt gebruikt.

  • Citroen is het beste bestrijdingsmiddel om honden en katten het plassen in huis te laten ontwennen. De sterke geur is hinderlijk voor ze waardoor ze er vandaan van blijven. Je hebt slechts 100 ml sap nodig dat je moet mengen met 50 ml water en daar op die plek spuiten waar de dieren gewend zijn te plassen om ze er vandaan te houden.
  • Witte azijn is niet alleen een sterke ontsmetter, het is ook perfect om huisdieren mee te laten ontwennen. Meng azijn in gelijke delen met water en besproei dat op de bewuste plekken en laat minstens 30 minuten inwerken.
  • Waterstofperoxide, hoewel dit mensen geen ongemak geeft vinden dieren het uiterst onprettig en kan dit worden gebruikt om hen te laten stoppen met plassen. Deze oplossing werkt uitzonderlijk goed op stoelen en banken.
  • Niet alleen citroenen hebben een afschrikkend effect op huisdieren, hetzelfde geldt eigenlijk voor alle citrusvruchten. Ook in dit geval moet je 100 ml sap vermengen met 50 ml water en het op de getroffen plek aanbrengen.
  • Tot slot is alcohol de perfecte ontmoediger buiten dat het een sterke ontsmetter is. Gebruik het vermengd met water, maar let erop dat je het niet op planten spuit maar tegen de pot en op de plekken er direct naast.

Heb jij ook dergelijke problemen met jouw huisdier?

Advertisement