Vang ze allemaal: handige trucs om haren in de wasmachine op te vangen

door Natasja

09 Februari 2023

Vang ze allemaal: handige trucs om haren in de wasmachine op te vangen
Advertisement

We zijn gek op onze viervoeters en ze geven ons veel gezelschap, maar het staat buiten kijf dat ze ook de bewoners zijn die onze was het meest belasten: of het nu gaat om de kleren die we dagelijks dragen, of misschien ook de lakens, dekens en plaids die we op onze bedden en banken gebruiken, het is onvermijdelijk dat deze op den duur altijd vol haren zitten van de honden en katten die in huis wonen.

Er zijn veel trucs en maatregelen om ons te helpen dit probleem te beheersen, bedoeld om de stoffen van kleding, huishoudlinnen en stoffering te ontdoen van haren, die vervolgens de wasmachine in moeten. Maar het is bijna onmogelijk om al het haar te verwijderen voor het wassen. Vaak is er ook nog ons eigen haar, dat blijft kleven aan o.a. kleren en pyjama's. Dus hoe vang je alle dierenharen en haren op die in de wasmachinetrommel belanden? Je kunt een paar eenvoudige trucs toepassen, zoals de trucs die je hieronder ziet.

Advertisement
Creativo

Creativo

  • Krulspelden: een onconventionele methode, maar wel een om te proberen. Als je toevallig oude krulspelden hebt die je niet meer gebruikt, kunnen die de remedie worden om haar te vangen in de wasmachine. Plaats ze gewoon in de trommel met de lading kleren. Pas alleen op dat je ze niet gebruikt als zich onder de te wassen kleding delicate kledingstukken bevinden (wol bijvoorbeeld, of misschien panty's, of iets anders dat door contact met de krulspelden kan worden beschadigd).
  • Afwasspons: deze zijn ook handig, leg ze gewoon in de trommel. Ook hier, het is beter dat ze niet schuren, want dat zou sommige delicate kledingstukken kunnen beschadigen.
  • Droogtrommeldoekjes: gooi de droogtrommeldoekjes niet weg. Zelfs als ze geen geparfumeerd product meer bevatten, werkt hun textuur nog steeds om overtollig dierenharen en haar op te vangen tijdens machinale wasbeurten.
  • Vochtige doekjes: gebruik ze op dezelfde manier als droogtrommeldoekjes. De enige voorzorgsmaatregel is het gebruik van dikke en sterke doekjes van goede kwaliteit, om te voorkomen dat ze eindigen als de papieren zakdoekjes die soms in broekzakken blijven zitten!

Een van deze trucs zou dè truc kunnen zijn die je volgende wasbeurt redt!

Advertisement