Met de lepelmethode krijg je vieze geurtjes weg en ruikt de badkamer meteen weer lekker

door Skip

19 Augustus 2023

Met de lepelmethode krijg je vieze geurtjes weg en ruikt de badkamer meteen weer lekker
Advertisement

Een van de ruimtes die we het vaakst gebruiken is de badkamer, waar het makkelijk vochtig wordt en schimmels en bacteriën gedijen. En juist op deze plek wassen we onszelf dagelijks en wassen we ook onze kleren, met een groot waterverbruik tot gevolg en gaat dit vaak gepaard met te weinig doorluchten.

Om deze redenen kunnen er vaak vieze geuren ontstaan in de badkamer die vaak lastig zijn weg te krijgen met een simpele geurverfrisser. Dit soort producten, buiten dat ze soms erg duur zijn en in veel gevallen potentieel schadelijke kunnen bevatten, slagen er op zichzelf niet in om de vochtigheid en schimmels weg te krijgen die vieze geuren veroorzaken. Die vieze geuren blijven maar rondgaan je badkamer en vermengen zich met het afgegeven parfum waardoor je het tegenovergestelde resultaat krijgt waar je op hoopte.

Laten we eens kijken hoe je met de lepelmethode snel en definitief vieze geurtjes weg krijgt.

Creativo

Creativo

Maar wat is nu precies die lepelmethode? Deze aanpak wordt aanbevolen door schoonmaakexperts en is makkelijk en snel uit te voeren. Je hebt er maar twee natuurproducten voor nodig.

Neem een blokje marseillezeep en rasp die. Voeg hier 4 druppels van je favoriete etherische olie aan toe en roer dit zorgvuldig door. Neem er een lepel van en verdun dit in een emmer warm water. Giet dan het verkregen mengsel leeg in alle afvoeren in je badkamer. De hele nacht laten inwerken zonder de afvoeren te gebruiken. De volgende ochtend zullen die vieze geurtjes tot iets vervelends uit het verleden behoren.

Buiten de manier die hier beschreven is, bestaan er ook nog vele andere effectieve methoden om hetzelfde doel te bereiken. Wittewijnazijn is bijvoorbeeld een prima antibacterieel middel en geurverwijderaar waarmee je alle vieze geuren wegkrijgt en kan je het op dezelfde manier gebruiken als marseillezeep. Ook baking soda is een prima geurverwijderaar, giet er een lepeltje van in elke afvoer en laat de hele nacht inwerken om zo elke onaangename geur weg te krijgen. Door 4 druppels van je etherische olie die je het liefst hebt te gebruiken zal je badkamer ook lekker ruiken.

Ga deze methoden direct uitproberen, je zult verrast zijn met de resultaten!

Advertisement