12 prachtige doe-het-zelf-ideeën waarmee je het ideale hoofdeinde kan maken

door Skip

15 Augustus 2023

12 prachtige doe-het-zelf-ideeën waarmee je het ideale hoofdeinde kan maken
Advertisement

Soms heb je gewoon behoefte aan wat nieuws en dan is je inrichting thuis opfrissen het eerste waar je dan aan denkt. We kunnen dan ook oplossingen bedenken die niet al te duur zijn en die op simpele wijze zelf te maken zijn. Niet alleen genieten van verandering zonder hiervoor al te veel te moeten hoeven laten wordt hierdoor mogelijk maar je kan je ook nog eens tevreden voelen om het feit dat je zelf iets eigenhandig in elkaar geknutseld hebt.

Een hoofdeinde behoort tot het type meubelaccessoire dat gemakkelijk naar te personaliseren is, en je zo dus je nagenoeg voor nop je hele slaapkamer kan vernieuwen helemaal volgens eigen smaak.

Wij willen graag deze 12 prachtige doe-het-zelf-ideeën bij je onder de aandacht brengen, je kan hier dan inspiratie uit opdoen om je ideale hoofdeinde mee te maken.

Advertisement

1. Dromerige deken

Een deken aan een fraaie roede is een oplossing die niet alleen simpel is, maar die ook voor romantiek zorgt. En wanneer je het zat bent hoe het eruitziet kan je een andere deken ophangen als je daar behoefte aan hebt.

Advertisement

2. Houtschijven

Als je een buitenmens bent en je graag wakker wenst te worden met het gevoel je in een bos te bevinden kan je je hoofdeinde maken met houtschijven van een boom. Het is zeer geurrijk en verfraaiend en je krijgt er dromen van waarin je er echt even lekker uit bent.

3. Zacht en aangenaam beschermend

Kan jij iets bedenken wat nog zachter en beschermender is dan een dik gordijn dat stijlvol is opgehangen? Het vult de ruimte maar maakt het geheel er ook niet te zwaar op, perfect dus als hoofdeinde.

4. Decoratief kamerscherm

Van een simpele afscheiding of kamerscherm kan je zeer eenvoudig een hoofdeinde voor je bed maken. Zo krijgt het dan een persoonlijk tintje zonder dat het de rest overvleugelt.

5. Een bed om in te dromen

5. Een bed om in te dromen

erica maria mercede/PInterest

Je gehele geraamte van je bed laten bestaan uit pallets kan het perfecte idee zijn voor mensen die diep tot rust willen komen in hun slaapkamer. Lichtbronnen geplaatst onder en achter de pallets dragen bij aan het ontstaan van de juiste sfeer.

Advertisement

6. Het bed voor de fanatieke lezers

Literatuurliefhebbers kunnen niet anders dan een hoofdeinde bestaande uit boeken waarderen. Zo hebben ze hun beste vrienden altijd dichtbij, ook wanneer zij slapen.

7. Hergebruik

Is recyclen je lievelingskreet? Wat dacht je er dan van om het hoofdeinde van je bed te maken met teruggewonnen materialen? Enkele deuren zouden bijvoorbeeld perfect zijn.

Advertisement

8. Comfortabel en zacht

Kussens zijn altijd een prima oplossing wanneer je comfort wilt. Het enige wat nog rest is een stok en riemen om ze aan de muur te hangen.

9. Ter decoratie

Ben je op zoek naar eenvoud? Dan is een eenvoudige decoratie die je kan maken met een sjabloon of penseel wat voor jou.

Advertisement

10. Hoofdeinde met 3-in-1 functie

Een verticaal geplaatste pallet kan van een hoofdeinde een nachtkastje én een boekenkastmaken. Prima oplossing voor diegenen die zorgvuldig met ruimte moet omgaan.

11. Stevig kussen

Het is heel makkelijk om dit stevige kussen te maken: je hebt slechts een houten frame nodig, schuimrubber en stof ter bekleding en klaar is kees.

Advertisement

12. Decoratief hoofdeinde

We sluiten af met een wat meer ambitieuzer project waar je aan kunt beginnen mocht je zin hebben jezelf uit te willen dagen. Maak een hoofdeinde met dun of dikker touw, maar je kan ook gaan haken of iets maken met wol. Laat je fantasie de vrije loop!

Welk hoofdeinde verdient jouw voorkeur?

Advertisement