Moet je een oven schoonmaken? Voor een superresultaat heb je aan 1 citroen en 2 dingen genoeg

door Skip

16 Augustus 2023

Moet je een oven schoonmaken? Voor een superresultaat heb je aan 1 citroen en 2 dingen genoeg
Advertisement

In elk huis zijn er gebruiksvoorwerpen en huishoudelijke apparaten waarvan we vaak haast vergeten dat we die goed moeten onderhouden. We gebruiken ze meermaals en we hebben ze nodig voor verschillende situaties, maar op een gegeven moment zien we dan dat een grondige schoonmaak noodzakelijk is en dat het op moment misschien al te laat is.

Heb jij ook ooit met zoiets te maken gehad? Helaas is het schoon fris en geordend houden van het huis vaak echt een uitdaging. Een uitdaging van het soort waar het wat moeite kost om het zorgvuldig bij te houden. Maar gelukkig zijn er genoeg oplossingen waar we op kunnen terugvallen en maken dure chemische producten hier niet per se deel van uit, want moeder natuur biedt ons simpele ingrediënten die echter heel effectief zijn. Ook voor een oven; een lastige schoonmaakklus.

Advertisement
Creativo

Creativo

Heb je, na veelvuldig gebruik zonder 'm degelijk schoon te maken, wel eens een blik geworpen in je oven? Als je dit huishoudelijk apparaat niet netjes houdt dan kan je voor verrassingen komen te staan die niet zo fijn zijn. Vieze geurtjes, aangekoekt vet en vuil; zeker niet de ideale omstandigheden waar je je eten in wilt bereiden. En daarom is het dus goed om, zo nu en dan, eens even goed te zorgen voor dit belangrijke receptenhulpje.

Als je na het hebben geconstateerd dat de oven erg vies is, meteen denkt aan welk chemisch product je wilt gaan kopen om hem eens even lekker schoon te maken, wacht dan even. Met de aanpak die we nu gaan bespreken kan je namelijk aardig wat geld besparen en prima resultaten boeken. Waar gaat het dan precies om? Om een schoonmaakbeurt die je kan uitvoeren met drie krachtige producten die allemaal voor het grijpen liggen thuis. Waar wacht je nog op? Pak een citroen, baking soda en azijn en open die oven!

Advertisement
Pxfuel - not the actual photo

Pxfuel - not the actual photo

Hoe maak je het uit natuurproducten bestaande mengseltje waarmee je de oven kan schoonmaken?

Dat is heel makkelijk: pers een halve citroen uit in een schaaltje, voeg een eetlepel witte azijn toe en meng het geheel. Hierna moet een eetlepel baking soda worden toegevoegd. Door te roeren en mengen krijg je een gelijkmatig papje, en dat is echt belangrijk wil je je oven grondig reinigen.

Om het goedje te gebruiken moet het met een sponsje aangebracht worden. Wrijf hierbij goed over het hardnekkigste vuil en vet. Het is belangrijk dat je je natuurmengseltje minstens een halfuurtje laat zitten om vervolgens de lege oven op te warmen op 180 graden gedurende 15 minuten. Dit eenmaal gedaan ben je bijna klaar. Laat de oven afkoelen en verwijder de resten met een vochtige doek. Missie volbracht! Je oven zal net zo schoon zijn en fris ruiken als op het moment dat hij uit de fabriek kwam, misschien zelfs nog wel beter dan dat.

Iedereen gebruikt vroeg of laat, dit hulpmiddel bij het koken. Dat een oven aangenaam is om te gebruiken daar bestaat echt geen twijfel over. Vaak kunnen we met de oven ook makkelijke maar lekkere gerechten bereiden voor veel verschillende gelegenheden. Daarom is het dus belangrijk hem schoon fris en netjes te houden; het is een basisonderdeel in elke degelijke keuken.

Ben je er klaar voor om je oven nieuw leven in te blazen?

Advertisement