Met deze onfeilbare methodes verwijder je definitief haar en pluisjes van je wasgoed

door Skip

16 Augustus 2023

Met deze onfeilbare methodes verwijder je definitief haar en pluisjes van je wasgoed
Advertisement

Wanneer je de was doet kan het gebeuren dat je kleding onder de pluisjes komt te zitten en je moet kiezen tussen: het dragen en er onverzorgd uitzien of je kleding al voortijdig weggooien.

Hoe komen pluisjes op wasgoed terecht? De voornaamste oorzaak is de wrijving die plaatsvindt tussen de verschillende stoffen, een goede reden dus waarom het handig zou zijn kledingstukken binnenstebuiten te wassen om het ontstaan van pluisjes te voorkomen. Bovendien, kan je door het zo te doen je kleding beter schoon krijgen en diep reinigen precies op die plekken waar het 't snelst vies wordt, oftewel waar kleding in contact komt met zweet en plekken waar lichaamsvocht wordt afgescheiden.

Wist je dat er echter ook twee hele effectieve trucs bestaan waarmee je kan verhinderen dat pluisjes ontstaan tijdens de wasbeurt? Dankzij deze twee handigheidjes zullen je kledingstukken altijd perfect en als nieuw uit de trommel komen en zal de kleding altijd intact blijven.

Laten we eens gaan kijken hoe je die trucs moet toepassen.

Advertisement
Creativo

Creativo

Er zijn twee producten die helpen het ontstaan van pluisjes in de wasmachine te verhinderen.

  • spons: haal een standaard keukenspons of douchespons en stop deze in de wasmachine, direct in de trommel bij het wasgoed en start een delicaat wasprogramma. De spons gaat zo alle lichaamshaartjes, pluisjes en haren oppakken. Deze aanpak is met name doeltreffend wanneer je haren van dieren van je kleding wilt verwijderen.
  • vochtige doekjes: ook vochtige doekjes kunnen direct in de trommel gedaan worden bij de was. Wanneer je een programma start zonder centrifuge dan zullen de doekjes alle pluisjes opvangen en zo verhinderen dat ze op kleren terechtkomen. Hoeveel doekjes je moet gebruiken hangt natuurlijk af van de hoeveelheid was die je gaat doen. Gebruik hiertoe stevige doekjes. Om de stevigheid te testen kan je aan twee kanten eraan trekken: als ze scheuren is stevigere doekjes gebruiken noodzakelijk. Door hun sterk absorberend vermogen nemen ze alle sporen van vuiligheid op uit je kleding.

Mocht je na het wassen toch enkele pluisjes zien dan kan je nog een ander trucje gebruiken. Plak zelfklevend papier (van bijvoorbeeld een kledingroller) op de plek waar pluisjes zitten. Trek het vel er vervolgens met een ruk van af. Zo krijg je de pluisjes er helemaal af.

Je kleding zal voor altijd verlost zijn van pluisjes!

Advertisement