Als je een wc-borstel reinigt en ontsmet op z'n Japans hoef je geen vinger uit te steken

door Skip

17 Augustus 2023

Als je een wc-borstel reinigt en ontsmet op z'n Japans hoef je geen vinger uit te steken
Advertisement

Een wc-borstel is van alle dingen in huis toch het smerigst om schoon te maken en is het juist daarom noodzakelijk deze met regelmaat en met nauwlettende aandacht te reinigen zodat niet alleen alle sporen van vuil verwijderd zijn maar ook alle bacillen en bacteriën die erin zijn ontstaan gedurende het gebruik.

Het is zeker zo dat het reinigen van een wc-borstel mogelijk een van de smerigste werkjes is die je kan bedenken, maar als je het op de juiste manier doet dan krijg je moeiteloos uitstekende resultaten. Je bent door deze aanpak ook in een keer af van die ontzettend hinderlijke vieze geurtjes die vaak daar vandaan komen.

Hieronder gaan we de procedure, die bedacht is door de meesters in hygiëne en schoonmaak, stap voor stap laten zien zodat je een perfect schone en diep gereinigde wc-borstel hebt, binnen korte tijd en zonder moeite.

Advertisement
Creativo

Creativo

Deze schoonmaakklus kent zijn oorsprong in Japan maar omdat zo effectief is deze rap de wereld over gegaan. Wil je deze aanpak echt effectief laten zijn dan moet je hem meerdere keren per maand herhalen, minstens een keer per week. Er is slechts een product, dat in elke schoonmaakroutine niet mag ontbreken, en dat is citroenzuur. Dit product heeft een zeer ontvettende, ontsmettende en aanslagverwijderende werking en is daarom bij de schoonmaak van heel het huis zeer bruikbaar.

Om de wc-borstel te reinigen dient er een ruime hoeveelheid citroenzuur eroverheen gegoten te worden, waarna je hem in de wc minstens een uur laat weken. Draai hierbij de borstel zo nu en dan, want dit helpt bij de vuilverwijdering. Zodoende wordt ook de wc schoon en vrij van aanslag. Wil je een nog groter effect sorteren kan je aan citroenzuur ook nog baking soda toevoegen. Dit versterkt de reinigende en ontvettende werking en neemt het overigens ook geurtjes weg. Vergeet niet om altijd handschoenen te dragen tijdens deze schoonmaakklussen en om de wc-borstelhouder te reinigen, hiermee voorkom je dat de borstel direct weer vies is na het reinigen ervan.

Je zal zien dat de wc-borstel in een mum van tijd weer als nieuw is. Als je geen citroenzuur thuis hebt kan je ook ter vervanging witte azijn en baking soda gebruiken, dit heeft namelijk dezelfde ontvettende en ontsmettende werking.

Heb je deze methode al eens eerder geprobeerd?

Advertisement