Maak je gootsteenafvoer vrij van verstoppingen binnen 2 minuten met wattenstaafjes

door Skip

15 Augustus 2023

Maak je gootsteenafvoer vrij van verstoppingen binnen 2 minuten met wattenstaafjes
Advertisement

Het zal jou vast ook wel een keer gebeurd zijn dat je gootsteen verstopt is geraakt. En je weet vast ook wel hoe frustrerend dat is en hoe je dan op dat moment even niet verder kan met waar je mee bezig was. Door dit probleem wordt het moeilijker om dingen in de keuken op een normale manier te doen. In dit soort situaties komt het vaak ook voor dat er vieze geurtjes komen uit de afvoer, om het nog maar niet te hebben over de veel ergere gebreken die zich op de lange termijn kunnen gaan voordoen.

Voordat je agressieve, dure en mogelijk schadelijke chemische reinigingsmiddelen gaat gebruiken of een specialist erbij gaat halen, en flink moet betalen, kan je eerst verschillende oplossingen op natuurbasis proberen. Soms kunnen die verrassend doeltreffend zijn.

We willen je nu een doe-het-zelf-oplossing laten zien voor dit probleem die je misschien nog niet kende.

Advertisement
Creativo

Creativo

Er bestaat uiterst simpele manier waarmee je binnen enkele minuten de afvoer van je gootsteen vrij kunt maken van verstoppingen zonder dat je hiervoor gebruik hoeft te maken van dure producten of gereedschappen, of dat je een loodgieter erbij hoeft te halen. Voor deze taak heb je slechts een ontvetter, wat warm water, wat baking soda en een doosje wattenstaafjes nodig.

Het eerste wat je moet doen is de gootsteen laten vollopen met warm water en dit een paar minuten zo laten dat het z'n gang even kan gaan. Voeg dan 250 gram baking soda toe en wacht nog enkele seconden voordat je het doosje wattenstaafjes erbij pakt. Maak de wattenstaafjes nat met warm water en steek die voorzichtig in de afvoer en blijf dan ronddraaiende bewegingen maken totdat de situatie verbetert en het water weer gaat verdwijnen in de afvoer.

Er kleven talloze voordelen aan deze aanpak, vooral de lage prijs. Maar er is meer: met wattenstaafjes kan je ook op de moeilijkst bereikbare plekjes komen en kan je hiermee zelfs de meest hardnekkige verstoppingen laten oplossen. Hierdoor gaat het water dan weer weglopen zoals het hoort. Bovendien kunnen wattenstaafjes ook preventief worden gebruikt door ze periodiek in de afvoer te steken om zo het ontstaan van verstoppingen voor te zijn.

Als het met jouw gootsteen qua verstopping niet zo ernstig is gesteld kan gewoon baking soda gebruiken al genoeg zijn om het probleem te verhelpen. In dit geval zal het genoeg zijn om 250 gram baking soda in de afvoer te doen en direct daarna 1 liter kokend water erbij te doen. Laat dit minstens een half uur inwerken voordat je weer water wilt laten weglopen.

Kende jij deze ongebruikelijke oplossing al?

Advertisement