Wat doen die bananen daar in de oven? Dit is een zeer gewaardeerde truc door alle huisvrouwen

door Skip

22 Augustus 2023

Wat doen die bananen daar in de oven? Dit is een zeer gewaardeerde truc door alle huisvrouwen
Advertisement

De banaan wordt graag gegeten door groot en klein doordat hij zo lekker zoet is. Bananen komen oorsprong uit Zuidoost-Azië en worden nu in veel delen van de wereld geteeld. De grootste telers vind je in Latijns-Amerika. Het is daar warm en vochtig met temperaturen schommelend tussen de 27 en 30 graden, een ideaal klimaat dus waarin zij kunnen rijpen.

Dit fruit is perfect als snack te eten en bevat talloze gunstige dingen die goed voor ons zijn, met name een hoog gehalte aan kalium, wat hem prima maakt om met vermoeidheid en hitte om te gaan. Doordat er bovendien zo veel vezels in zitten dragen bananen er ook aan bij dat de processen in de darmen verlopen zoals dat hoort. Door regelmatig bananen te eten kan je je suikerspiegel verlagen en de spijsvertering bevorderen.

Maar hoe eet je dit heerlijke fruit? Bananen lenen zich heel goed voor de bereiding van talloze recepten, zowel koud als warm, uit het vuistje of als onderdeel van een heerlijk toetje. Waarom doen veel huisvrouwen bananen in de oven? Laten we daar samen achter komen.

Advertisement
Creativo

Creativo

Bananen in de oven leggen voordat je gaat eten, 't is een truc die om meerdere redenen erg handig is. Nadat ze in de oven zijn geweest worden bananen zachter en zoeter en zullen ze dus lekker zijn wanneer je ze gaat eten. Maar er is meer: nadat ze hebben liggen bakken in de oven kunnen bananen ook beter worden verwerkt in zoete bereidingen. Doordat ze in de oven gaan wordt het het zetmeel wat erin zit wat afgebroken en is het makkelijker verteerbaar.

Als je deze methode wilt uitproberen moet je de oven voorverwarmen op 180 graden en dan rijpe, maar niet te bruine bananen op het ovenrooster leggen en ze circa 15 á 20 minuten verwarmen. Wanneer de schil donkerder is geworden kan je de oven uitschakelen en enkele minuten laten afkoelen alvorens de schil te verwijderen.

Nu zijn de bananen klaar om gegeten te worden. Je kan ze zo eten zoals ze zijn of je kan ze toevoegen aan je recepten. Gepureerd zijn ze prima op pannenkoeken of als suikervervanger in taart- of koekjesdeeg en gebak.

Aangezien bananen ook wanneer ze gebakken zijn nog veel suiker bevatten moet er toch op worden gelet de consumptie hiervan binnen de perken te houden.

Eet smakelijk!

Advertisement