Hoe je alle vlekken en urinestank verwijdert met één krachtig mengsel

door Natasja

14 Augustus 2023

Hoe je alle vlekken en urinestank verwijdert met één krachtig mengsel
Advertisement

Het toilet is de sanitaire voorziening die het vaakst vuil wordt; het wordt meerdere keren per dag gebruikt, niet alleen door de bewoners van het huis, maar ook door gasten, en daarom is het van het grootste belang dat er dagelijks wordt schoongemaakt en ontsmet.

Het kan echter gebeuren dat het toilet, ondanks een grondige schoonmaakbeurt, door het constante doorspoelen vol zit met kalkaanslag en dat er lelijke gele vlekken ontstaan, vooral op de toiletpot. Om nog maar te zwijgen van de onaangename geuren die vaak ontstaan en zich door de badkamer verspreiden, waardoor het gebruik ervan beslist onaangenaam wordt.

Er zijn veel trucjes om dit probleem te voorkomen, in de eerste plaats een strikte en constante schoonmaakroutine. Door de juiste producten te gebruiken, kun je je toilet perfect schoon houden en lekker laten ruiken. Je hoeft geen dure chemische schoonmaakmiddelen te kopen, maar DIY middelen kunnen ook uitstekend zijn. Hieronder leggen we er een uit.

Advertisement
Creativo

Creativo

Voor een toilet dat altijd perfect schoon en geurig is, kun je zelf een zeer effectief DIY mengsel bereiden. Met slechts een paar ingrediënten bereik je perfecte resultaten. Om dit mengsel te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 100 gram baking soda;
  • 100 ml afwasmiddel;
  • 200 ml vloerreiniger;
  • 1 eetlepel tandpasta

Begin met de vloerreiniger, waaraan je de baking soda toevoegt, vervolgens het afwasmiddel en tot slot de tandpasta. Verdun met een beetje water en meng tot er een homogeen mengsel ontstaat. Giet het mengsel vervolgens beetje bij beetje in het toilet en schrob de wanden met een borstel op de meest aangekoekte plekken. Op deze manier zul je zien dat het sanitair perfect wit en geurig terugkomt.

Het mengsel kan ook worden gebruikt om al het andere sanitair te wassen, zodat je hele badkamer schoon, glanzend en geurig is. Het enige wat je hoeft te doen is het mengsel met een spons over al het sanitair te wrijven en af te spoelen met veel water.

Als je het eenmaal geprobeerd hebt, wil je niets anders meer gebruiken.

Advertisement