Verban vuil voor eeuwig uit je huis met deze truc van schoonmaakbedrijven

door Skip

16 Augustus 2023

Verban vuil voor eeuwig uit je huis met deze truc van schoonmaakbedrijven
Advertisement

Stof en vuil volledig wegkrijgen is iets waar we allemaal van dromen maar vaak lijkt het zo dat hoe meer we schoonmaken des te meer vuil zich er overal ophoopt. Ook als je veel te doen hebt en dus weinig tijd hebt dan is het heel belangrijk dat je elke dag wat tijd inruimt voor het thuis schoonmaken teneinde te voorkomen dat je je alleen te veel gaat inspannen op die dagen die je speciaal hebt uitgetrokken voor schoonmaken.

Wil je met succes alle dingen die je moet doen beter managen dan is het toch belangrijk dat je ook manieren of hulpmiddelen vindt die je tijdwinst opleveren en dat je dus sneller bent met het uitvoeren van verschillende werkzaamheden. Er is een truc die wordt toegepast door ervaringsdeskundigen bij schoonmaakbedrijven die, zonder dat je hiervoor te veel reinigings- of hulpmiddelen nodig hebt, je zal helpen je huis weer schoon en op orde te krijgen; snel en moeiteloos.

Advertisement
Creativo

Creativo

Om snel en volledig af te zijn stof en vuil heb je helemaal geen dure (schoonmaak)middelen nodig. Het enige wat je echter hoeft te halen is een bezem, een handdoek en wasknijpers. Wikkel de handdoek om de borstel van de bezem heen en klem deze vast met de wasknijpers. Als je geen handdoek hebt kun je een oude kussensloop, een t-shirt of panty's gebruiken. Simpel toch?

Om de bezem zo effectief mogelijk te kunnen gebruiken moet je voor een geschikt reinigingsmiddel zorgen dat je gemakkelijk zelf kunt maken, met alledaagse producten die bijna niks kosten en die je binnen korte tijd kan gebruiken zonder naspoelen. Giet in een spuitfles met vernevelaar 350 ml water 200 ml witte azijn en een maatbekertje wasverzachter. Schud zorgvuldig zodat alle ingrediënten een geheel vormen en spuit het mengsel rijkelijk op de handdoek die om de bezem zit.

Met behulp van dit handigheidje kom je snel af van stof, kruimels, haren en spinnewebben; niet alleen van vloeren maar plafonds, wanden, meubels en kom je ook nog eens op die doorgaans moeilijk bereikbare plekken zoals onder bedden, op en onder meubels. Je huis stofvrij houden wordt zo kinderspel zonder een cent ervoor te hoeven uitgeven.

Dankzij deze simpele truc zal je huis altijd in een mum van tijd schoon zijn.

Advertisement