Glanzende tegels in een handomdraai met een DIY methode om te gebruiken wat je in huis hebt

door Natasja

13 Augustus 2023

Glanzende tegels in een handomdraai met een DIY methode om te gebruiken wat je in huis hebt
Advertisement

Vloeren glanzen altijd, maar hoe zit het met de tegels op de muur? Daar besteden we niet altijd evenveel aandacht aan, maar we kunnen ze in een handomdraai glanzend maken met wat we in huis hebben. Er zijn natuurlijk moppen die geschikt zijn voor deze specifieke taak en misschien kun je ook verschillende schoonmaakmiddelen kiezen om dat specifieke oppervlak schoon te maken, maar in werkelijkheid kun je zelfs met een eenvoudige bezem en de gebruikelijke schoonmaakmiddelen fantastische resultaten bereiken.

Het is een iets rudimentairdere methode, maar het bespaart ruimte in huis en geld in je portemonnee. Lees verder om uit te vinden hoe het moet.

Advertisement
Creativo

Creativo

Hoewel ze veel minder vaak vuil worden dan vloertegels, zijn de tegels langs de wanden van de badkamer, vooral rond de douche en bij de wastafel, het landingsoppervlak voor veel spetters water, zeep en producten die je in de badkamer gebruikt. Om nog maar te zwijgen van stof of misschien zelfs schimmel.

Daarom moet je jezelf van tijd tot tijd wapenen met geduld en alles goed schoonmaken, maar aangezien het oppervlak zo groot is, misschien zelfs hoog, moet je jezelf helpen met geschikte hulpmiddelen. En de bezem waarmee je de vloer schoonmaakt is ook voldoende voor dit doel. Daarnaast heb je twee brede microvezeldoeken en elastiekjes nodig.

Wat schoonmaakmiddelen betreft, kun je je favoriete producten gebruiken, maar ook een beetje afwasmiddel of Marseillezeep. Als je van wat schimmel af wilt, heb je ook wat waterstofperoxide nodig en misschien essentiële tea tree olie.

Hoe doe je het: eerst en vooral moet je afstoffen. Neem dus het eerste doekje, bind het met elastiekjes om de haren van de bezem en ga met deze DIY stofvanger over de muur. Daarna wassen: vervang het doekje door het andere en giet vervolgens warm water in een spuitfles en voeg een theelepel afwasmiddel of Marseillezeep toe (of een theelepel van je favoriete keramiek- en sanitairreiniger). Schud een beetje om te mengen en spuit direct op de muur - als je niet overal bij kunt, maak de doek op de bezem dan goed vochtig. Begin dan methodisch te schrobben.

Na een paar minuten heb je het vuil verwijderd. Als je tegen schimmel wilt optreden, doe dan twee delen water en een deel waterstofperoxide in de fles, met één druppel zeep en 3-5 druppels essentiële tea tree olie. Gebruik het mengsel op dezelfde manier.

Voor een ideale afwerking kun je ook nog twee doeken nemen: een die je nat maakt en goed uitwringt voordat je hem eraan hangt om af te spoelen, en de andere gebruik je om alles te drogen.

Advertisement