Schone en geurige toiletborstel: een druppeltje shampoo doet wonderen

door Natasja

12 Augustus 2023

Schone en geurige toiletborstel: een druppeltje shampoo doet wonderen
Advertisement

Voor een goede reiniging van het toilet moet je de toiletborstel bijna elke dag gebruiken om de juiste hygiëne te behouden, maar wie maakt de toiletborstel vervolgens schoon, of beter gezegd, hoe? Er zijn verschillende methoden om dit vervelende klusje zo snel en efficiënt mogelijk te klaren, en sommige methoden hebben zelfs de mogelijkheid om een lekkere geur achter te laten in de badkamer. Dit gebeurt bijvoorbeeld als je maar een paar druppels shampoo gebruikt.

Een andere of minder bekende methode dan andere, zeker, maar wel een die regelmatig gebruikt kan worden, misschien zelfs om shampoo proefmonsters te gebruiken die te lang in een la hebben gelegen, of shampoo verpakkingen die geopend waren en niet voor de houdbaarheidsdatum verbruikt.

Advertisement
Creativo

Creativo

Aangezien shampoo, net als elk ander product voor persoonlijke hygiëne, altijd voor de vervaldatum moet worden gebruikt, kan het soms gebeuren dat je het te lang hebt bewaard en dus op zoek moet naar alternatieve manieren om het te gebruiken. Nog vaker komt het voor dat je een paar proefmonsters hebt verzameld bij de aankoop van andere producten, of dat je losse doses hebt van hotels en dergelijke, en het risico lopen deze te verspillen als je ze niet op tijd gebruikt.

Aangezien shampoo ook kan helpen bij het schoonmaken van het huis en in ieder geval een product is dat voor weinig geld te koop is, is het een goed idee om verschillende manieren te vinden om het te gebruiken. Het reinigt door te ontvetten en laat een lekkere geur achter, daarom gebruiken sommige mensen het voor het onderhoud van toiletborstels. Het volstaat om een paar druppels op de borstelharen van de toiletborstel te doen als deze in de behuizing zit, zodat de haren ermee geïmpregneerd blijven en gebruik het op het toilet zelf als er schoongemaakt moet worden. Als je te veel gebruikt, verspil je product en produceer je te veel schuim.

Dit ontslaat ons er natuurlijk niet van om de borstel (en de behuizing) met grotere tussenpozen grondig te reinigen, en in dat geval is het altijd een goed idee om heet water te gebruiken (het is erg handig om een elektrische waterkoker te gebruiken en de borstel al in de toiletpot te spoelen) en ontsmettingsoplossingen, zoals iets met waterstofperoxide, actieve zuurstof of bleekmiddel. Het is ook een goede gewoonte om een druppel bleekmiddel op de bodem van de behuizing achter te laten, om te voorkomen dat bacteriën zich tussen het gebruik door overmatig verspreiden.

Advertisement