Altijd schone, glimmende vaat in je vaatwasser door deze goedkope mix van natuurproducten

door Skip

20 Augustus 2023

Altijd schone, glimmende vaat in je vaatwasser door deze goedkope mix van natuurproducten
Advertisement

Wie het geluk mag smaken een vaatwasser te hebben thuis weet hoe blij je kan worden, hoeveel tijd en moeite het je bespaart, maar dat je ook voor onverwachte verrassingen kan komen te staan die ook minder aangenaam kunnen zijn.

Dit huishoudelijk apparaat biedt veel comfort maar is ook complex en dient in goede staat gehouden te worden zodat het top presteert en borden bestek en keukengerei aflevert dat glanst zoals we dat zouden mogen verwachten. Om dit doel te bereiken hoef je niet per se dure producten te kopen, maar kan je, zoals wel vaker, thuis oplossingen bedenken die weinig kosten qua geld en moeite en waardoor we van problemen af zijn. Wij willen hier graag een oplossing aandragen waarvoor er producten nodig zijn die iedereen in huis heeft liggen.

Advertisement
Creativo

Creativo

Laten we er maar niet omheen draaien: een vaatwasser gebruiken is echt super comfortabel, zeker wanneer het aantal  borden, pannen, bestek en glazen in de gootsteen dat afgewassen dient te worden, toeneemt en je geen tijd en zin hebt om dat allemaal met de hand te gaan afwassen. Doe de vaatwasser open, laad hem vol, spoeltablet erin, spoelprogramma starten en klaar is kees; al moet je voor dit geweldige stukje comfort wel met enkele dingen rekening houden.

Het komt regelmatig voor namelijk dat na het voltooien van het spoelprogramma blijkt dat er vervelende voedselresten of een lelijke waas is achtergbleven. Dit zijn allemaal signalen die erop wijzen dat er iets niet gegaan is zoals dat had moeten gaan, maar wanhoop niet, een technicus erbij halen die het voor ons zo belangrijke apparaat moet nakijken hoeft niet per se. Je kan ook eerst deze oplossing proberen die we hieronder gaan beschrijven.

Kalk is de eerste factor om rekening mee te houden wanneer je tegen dergelijke problemen aanloopt. Als water veel kalk bevat dan komt dat de glans van de vaat niet ten goede, en dan is nog niet eens een teveel aan reinigingsmiddel meegerekend, wat op zich al zorgt voor een waas. Alvorens er iemand bij te halen kan je ook zelf ingrijpen met een middel dat heel makkelijk is om zelf klaar te maken en dat je in het filter zal plaatsen van je vaatwasmachine. Wat ga je gebruiken? Baking soda, citroen wittewijnazijn en zout.

Advertisement
Creativo

Creativo

Met deze makkelijk verkrijgbare ingrediënten die niet duur zijn kan je een mix gaan maken waarmee je je vaatwasser als het ware een behandeling geeft. Meng hiertoe simpelweg in deze hoeveelheden: een ruime eetlepel baking soda, 5 druppels citroen, een kopje azijn en een theelepel zout.

Dit gedaan hebbende komt nu het moment om het mengseltje op het filter te gieten. Doorgaans is dit onderdeel te vinden in de bodem van de vaatwasser en kan je daar bij komen door het onderste rek helemaal naar achteren te trekken. Start vervolgens een spoelprogramma in een lege vaatwasser zodat het mengsel wat je hebt gemaakt ter behandeling van het apparaat goed door het hele vaatwassysteem kan circuleren.

Makkelijk systeem vind je ook niet? Het spreekt voor zich dat als de problemen omtrent aanslag en voedselresten aanhouden dat het dan wenselijk is om een specialist te laten komen omdat de vaatwasmachine misschien mechanische problemen kan hebben die moeilijk te verhelpen zullen zijn met de mix die hier is besproken. Je huishoudelijke apparaten in goede staat houden is belangrijk want je kan zo schade voorkomen en geld besparen.

Wat denk je van deze aanpak? Ooit al eens geprobeerd?

Advertisement