Voor zwartgeblakerde voegen heb je alleen een tandenborstel en een veelgebruikt ingrediënt nodig

door Natasja

08 Augustus 2023

Voor zwartgeblakerde voegen heb je alleen een tandenborstel en een veelgebruikt ingrediënt nodig
Advertisement

Zelfs als je de vloeren elke dag wast, is er iets dat uiteindelijk toch vuil wordt en je dwingt om specifiek daaraan te werken: we hebben het over de voegen, dat wil zeggen de kieren tussen de tegels op de vloeren - en ook op de muren, vooral in de keuken en de badkamer. Het is echter vooral op de vloer dat het vuil voortdurend op de loer ligt, gezien het heen en weer geloop op deze oppervlakken en het feit dat al het stof en vuil erop terechtkomt. En zelfs als je voorzichtig wast, tenzij je altijd een stoomapparaat gebruikt (en misschien zelfs dan niet), blijft het vuil dat door dweilen en bezems wordt verplaatst, vastzitten in die spleten.

Vroeg of laat komt er dus een moment dat je je erbij neer moet leggen dat je wat harder moet werken, en als je dan toch met ellebogenvet moet werken, kun je er maar beter voor zorgen dat je dat doet op een manier die het beste resultaat met de minste inspanning garandeert!

Advertisement
Creativo

Creativo

Gelukkig is er een stof die niet alleen effectief zelfs het zwartste vuil oplost, maar ook reinigt en een krachtige antischimmelwerking heeft. Kortom, perfect voor het grondig reinigen van voegen in het hele huis. Dit is waterstofperoxide.

Dus als je niet te veel tijd wilt verspillen, giet je het gewoon langs de voegen en ga je er meteen achteraan met een oude tandenborstel, bij voorkeur een met harde haren - of met een borstel die speciaal voor dit soort klusjes is bedoeld. Als alternatief is een oud nagelborsteltje ook een handige bondgenoot. Als je geen last hebt van schimmel, schrob dan meteen na het gieten van de waterstofperoxide en je zult zien dat het vuil er gemakkelijk afkomt.

Als je daarentegen ook schimmelsporen wilt doden, moet je de contacttijd van de waterstofperoxide met het oppervlak verlengen, dus 10-20 minuten laten inwerken. Als je waterstofperoxide op verticale oppervlakken wilt gebruiken, waar het vanzelf weg zou lopen, kun je een pasta maken samen met baking soda, zodat het gemakkelijker aan te brengen is zonder onnodige verspilling.

Waterstofperoxide is een uitstekend alternatief voor bleekmiddel, dat natuurlijk ook effectief is in het verwijderen van hardnekkig vuil, maar ook gevaarlijker voor de gezondheid en het milieu.

Zodra je het vuil hebt opgetild en weggeschraapt, veeg je het gewoon af met een doek of dweil en was je snel met alleen warm water en baking soda, of water en een druppel afwasmiddel, om al het vuil te verwijderen.

Advertisement