Een kommetj azijn in de auto zetten is een eenvoudige en goedkope oplossing voor een veelvoorkomend probleem

door Natasja

11 Augustus 2023

Een kommetj azijn in de auto zetten is een eenvoudige en goedkope oplossing voor een veelvoorkomend probleem
Advertisement

Een schone, lekker ruikende auto is voor iedereen fijn, maar het betekent ook dat je voortdurend aandacht moet besteden aan alles wat de auto vies kan maken en onaangename geurtjes kan achterlaten. En om hierbij te helpen is een kommetje azijn een oplossing die geld noch moeite kost. Iedereen die kinderen of honden heeft, weet dat het een hele klus is om alles schoon en geurvrij te houden. En in een stinkend passagierscompartiment zitten is niet prettig, noch voor jezelf, noch voor de gasten die je af en toe in de auto meeneemt.

Dus doe je er alles aan om de stoelen te beschermen tegen vlekken, kringen, kruimels en haren van huisdieren. Maar als er iets ergs gebeurt, of je zweet zelfs op de stoelen, hoe krijg je de geur dan uit het interieur van de auto? Dat is waar azijn het werk zal doen.

Advertisement
Creativo, Pxhere

Creativo, Pxhere

Net als in huis en bij de was is azijn een stof die onaangename geuren kan absorberen, waardoor het een voordelige bondgenoot is om in de auto te gebruiken als de luchtverfrissers die aan het dashboard of de spiegel hangen niet veel meer uithalen. Tenminste, als het tijd is voor een grondige schoonmaakbeurt.

Het enige wat je hoeft te doen is een kleine glazen of keramische kommetje te nemen en die te vullen met twee of drie vingers azijn, net genoeg om het makkelijk mee te nemen zonder overal te morsen. Doe dit misschien 's avonds of op een dag dat je weet dat je de auto niet zult gebruiken.

Zet het kommetje op de grond bij de stoelen - je kunt er zelfs meerdere gebruiken om sneller te werken op verschillende plaatsen in de auto, inclusief de kofferbak, houd de ramen en deuren dicht en vergeet het voor een nacht of op zijn minst enkele uren. Open na die tijd de ramen of deuren om te ventileren en de azijngeur, die geconcentreerd zeker niet aangenaam is, te verwijderen.

Dit is een ideale stap als noodmaatregel na het verwijderen van het grootste deel van het vuil als er een onaangenaam ongelukje is gebeurd, maar het is ook nuttig nadat je al het vuil hebt gestofzuigd en de stoelen, tapijten enz. hebt schoongemaakt, voordat je misschien een luchtverfrisser aanbrengt om het interieur te parfumeren.

Naast azijn kun je ook kleine kommetjes actieve kool of baking soda op dezelfde manier gebruiken (de laatste misschien verrijkt met wat essentiële oliën die je lekker vindt), die je echter wel enkele uren moet laten 'werken'.

Heb jij dit middel al geprobeerd?

Advertisement