Laat olievlekken op de grond in de garage of oprit snel verdwijnen met deze simpele methode

door Skip

18 Augustus 2022

Laat olievlekken op de grond in de garage of oprit snel verdwijnen met deze simpele methode
Advertisement

Het gebeurt snel dat een auto of misschien een of ander tuingereedschap dat je gebruikt voor tuinonderhoud een paar druppels olie verliest, waardoor je harde ondergrond naar de filistijnen gaat. Of dit nu op de oprit gebeurt of op de grond in de garage of in de schuur waar je je tuingereedschap hebt staan, het zijn vettige vlekken waar ook nog andere vuiligheid in gaat zitten. Er komen vieze geurtjes van af en in het algemeen zien we die vlekken liever niet in huis of in de tuin.

Er zijn preventieve maatregelen die kunnen helpen, met name op de plek waar de auto staat, maar als de vlek eenmaal daar is, wat doe je dan? Weten welke geschikte methode er bestaat waarmee je hem kan laten verdwijnen, zoals bijvoorbeeld de methodes die je hieronder vindt. 

via @livecomposed/TikTok

Advertisement
@livecomposed/TikTok

@livecomposed/TikTok

Niemand wil noodgedwongen deze vlekken vaak weg moeten poetsen, hierbij doorgaans gebruik moeten maken van een oplossing die naderhand esthetisch gezien te wensen overlaat maar die wel werkt. En dat is de vloer bedekken met karton. De auto rijdt daar overheen en mocht hij om wat voor reden wat brandstof of olie lekken dan bkijft de grond gespaard.

Als je echter niets van dat hebt klaarliggen of de vlek daar ontstaat waar je geen rekening met vlekken hield kan je een methode gebruiken die ook zeer duidelijk op TikTok wordt uitgelegd door de persoon achter het account @livecomposed.

  1. Zorg voor een krachtige ontvetter (kies waar mogelijk die ontvetters gemaakt van natuurproducten gezien het feit dat je al te maken hebt met sterk vervuilende elementen als olie en brandstoffen) en een grote borstel met harde haren.
  2. Breng het product overvloedig aan op de vlek
  3. Boen vlug.
  4. Sproei alles schoon met de waterslang.

Het is echt zo simpel. Er zijn ook mensen die in plaats van ontvetters afwasmiddel of de vloeibare evenknie daarvan gebruiken voor in de vaatwasser. Deze geven ook meer schuim dus dienen die ook in kleine hoeveelheden gebruikt te worden.

Als de vlek echter flink is en ook flink groot dan is het misschien handiger om eerst het gros weg te krijgen door het te laten absorberen met een of ander materiaal dat zeer vochtopnemend is. In zulke gevallen gebruik je dan houtzaagsel (dat echt niet duur is) of kattenbakgrind. In beide gevallen dien je deze materialen uit te spreiden over de grond en te wachten totdat ze zoveel mogelijk vloeistof hebben opgenomen om het dan met stoffer en blik op te vegen. Vergeet echter niet om te controleren wat de normen zijn bij de gemeente ter plaatse omtrent de verwerking van sterk vervuilend materiaal als dit. Dit omdat deze afvalstof niet mee mag worden weggegooid met normaal huishoudelijk afval.

Wat is jouw voorkeursmethode die jij gebruikt om olie- en brandstofvlekken op te ruimen? 

Advertisement