Voorkom een hoop gedoe door je auto uit te rusten met de handigste gadgets en trucs

door Natasja

31 December 2022

Voorkom een hoop gedoe door je auto uit te rusten met de handigste gadgets en trucs
Advertisement

Voor velen van ons is de auto een onmisbaar goed: van het dagelijkse rijden naar werk en school tot alle occasionele klusjes, en verder nog uitstapjes en reizen, het is soms echt onmogelijk om te denken dat we alles wat we willen doen, kunnen doen zonder een persoonlijk vervoermiddel als de auto.

Het gebeurt dus dat we er veel tijd in doorbrengen, en dus kunnen er momenten komen dat we plotseling te maken krijgen met enig ongemak, en in die gevallen is het goed om voorbereid te zijn. Het is dus nuttig om een paar trucs achter de hand te hebben die op het juiste moment kunnen worden ingezet. Lees verder om enkele trucs te ontdekken om je auto optimaal uit te rusten.

Advertisement
Wikimedia Commons

Wikimedia Commons

Als je de auto gewoonlijk op straat parkeert, let dan op de tijd van het jaar, of liever waar de zon opkomt en ondergaat, en zorg ervoor dat je de auto zo plaatst dat de voorruit eerder door het zonlicht wordt bereikt, en je voorkomt condensatie en vele problemen die zich vaak in de winter voordoen.

Advertisement
SnookiWookieCookie/Reddit

SnookiWookieCookie/Reddit

Auto's hebben tegenwoordig altijd een afstandsbediening, maar aan de sleutelsbos die je bij de aankoop krijgt zitten ook traditionele sleutels. Het is altijd een goed idee om ze apart te houden van de bos die dagelijks wordt gebruikt, zodat ze als reserve dienen in geval van verlies.

mistoreitalia.com

mistoreitalia.com

Er zijn nu heel veel compacte, handbediende stofzuigers die speciaal voor auto's zijn ontworpen. Bij gebrek daaraan is een kleine stofzuiger, zoals die soms op banken en fauteuils of op tafels thuis wordt gebruikt, nog steeds erg handig.

Reddit

Reddit

Vergeet niet hoe nuttig een oude sok kan zijn: in de winter kan hij de ruitenwissers beschermen tegen vorst, zodat ze niet aan het glas van de voorruit blijven kleven.

Buddy_Whats_His_Name/Reddit

Buddy_Whats_His_Name/Reddit

... En ze zijn ook nuttige alternatieven voor veel vodden en zachte doeken voor het reinigen van de koplampen van auto's als het tijd is om de auto te wassen. 

Advertisement
bruce656/Reddit

bruce656/Reddit

Hoe vervelend is het om te rijden met de zonnestralen recht in je ogen? De zonneklep bedekt niet altijd de plek die je wilt, maar er zijn modellen die uitschuiven. En dan kun je er altijd nog aan denken een paar plastica bindruggen in de auto te bewaren om ter plekke ze te verlengen, met een paar stevige stukken papier.

CYBERSson/Reddit

CYBERSson/Reddit

De handigste plaats om parkeerbonnen of andere te betalen tol te bewaren is de gleuf waar je cd's in je stereo-installatie stopt, toch?

Wat zijn de autotrucs waar jij nooit zonder kunt?

Advertisement