Automatten schoonmaken? Je kunt het met een simpele truc sneller doen

door Natasja

28 September 2022

Automatten schoonmaken? Je kunt het met een simpele truc sneller doen
Advertisement

Je zet elke dag je voeten erop, en in elk seizoen van het jaar komen er veel verschillende soorten vuil op, van stof tot modder tot zand. Als je ook gewend bent je huisdieren mee te nemen in de auto, zullen er ook veel dierenharen opzitten en misschien ook een minder aangename geur hebben. We hebben het over de matten die de vloer van de auto beschermen, en die behoren tot de oppervlakken die het vuilst worden in de auto.

Gelukkig kunnen ze eruit worden gehaald en heel vaak oppervlakkig worden schoongemaakt, gewoon door er regelmatig krachtig op te slaan. Maar er komt altijd een moment dat je een grondigere wasbeurt niet kunt uitstellen, die ze weer zo goed als nieuw maakt.

Meestal kies je zonnige dagen om dit op je gemak te doen, omdat je weet dat het vele uren zal duren voordat de matten helemaal droog zijn en weer in de auto kunnen. Maar dit proces kan worden versneld met een eenvoudige truc.

via https://www.tiktok.com/@maizim...

Advertisement
@maizimmy/TikTok

@maizimmy/TikTok

De truc wordt effectief gedemonstreerd door TikTok-gebruiker @maizimmy op haar profiel.

In de video zie je hoe de vrouw de matten eruit haalt, ze op de oprit in de tuin legt en er vervolgens een eerste schoonmaakmiddel op spuit. Er wordt niet gespecificeerd welke het is, dus je kunt je favoriete schoonmaakmiddel gebruiken in dergelijke gevallen, misschien zelfs een speciaal voor autobekleding, hoewel meestal een goede ontvetter volstaat, ook voor de matten.

Voor het afspoelen wordt een hogedrukreiniger gebruikt, met de waterstraal onder druk die altijd zeer nuttig is om deze materialen snel grondig te reinigen. Als dat niet lukt, kan de tuinslang ook werken, misschien door je vinger op de opening te leggen om een meer geconcentreerde straal te krijgen.

@maizimmy voegt eraan toe dat het gebruikelijk is om op dit punt een extra handeling toe te voegen en een beetje afwasmiddel op de matten te gieten om ze weer te wassen. In dat geval moet je het afwasmiddel voorzichtig over het oppervlak verdelen met behulp van een borstel of bezem met vrij harde haren.

Nogmaals afspoelen en hier komt de truc om de droogtijd te halveren: gebruik een wisser zoals die voor douchewanden. Haal het voorzichtig, strook voor strook, over de mat en druk het water eruit.

In de video https://www.tiktok.com/@maizimmy/video/7082752458233072939 zie je hoeveel overtollig water onmiddellijk uit de vezels van de mat wordt afgevoerd. Dus, opgehangen (nog beter dan neergelegd) op een zonnige en geventileerde plek in de tuin, zullen de matten in een mum van tijd drogen!

Advertisement