Laat je zwarte auto glanzen met trucs om hem te wassen zonder sporen achter te laten

door Natasja

17 December 2022

Laat je zwarte auto glanzen met trucs om hem te wassen zonder sporen achter te laten
Advertisement

Iedereen die een zwarte of anderszins donker gekleurde auto bezit, weet hoe moeilijk het kan zijn om deze perfect te wassen. Volledig glanzend maken is vaak moeilijk, vanwege de vlekken die ook na het afspoelen achterblijven en eventuele kleine krasjes die veel opvallender en lelijker zijn op een donkere auto.

Sommigen lossen dit liever op door de auto naar een wasstraat te brengen en het te laten doen door iemand die dat van beroep gewend is. Maar je hoeft het niet per se op te geven om het zelf te doen.

Er zijn namelijk een aantal trucs en handigheidjes waarmee je een zwarte auto kunt wassen zonder sporen achter te laten, zoals een professional dat zou doen. Lees verder en we onthullen deze kleine geheimen.

Advertisement
Pixabay

PixabayOm je zwarte of donkere auto weer te laten glimmen, kun je deze waardevolle tips volgen:

  • Zorg van tevoren voor twee emmers: één vol water en wasmiddel (shampoo of wat je gewoonlijk gebruikt voor het wassen) en één vol schoon water voor het afspoelen.
  • Gebruik voor het wassen en verwijderen van vuil en vlekken een microvezeldoek of -handschoen of anders een douchespons die groot en zacht genoeg is om geen krassen achter te laten.
  • Spoel tijdens het wassen de doek of spons af en toe uit om te voorkomen dat er microkrassen ontstaan doordat het vuil zich ophoopt. En om dezelfde reden kun je ervoor kiezen om twee doeken of sponzen te gebruiken, één voor het onderste deel van de carrosserie, dat altijd het vuilst is, en één voor het bovenste deel en de ruiten.

 

Advertisement
Pixabay

Pixabay

  • Als je echt elke vorm van vlekken wilt vermijden, kun je witte azijn toevoegen aan het water dat je gebruikt voor het wassen. De anti-kalk eigenschappen zullen ervoor zorgen dat de azijn zich niet op het oppervlak afzet. Uiteraard moet dat vervolgens worden afgespoeld omdat de zure en schurende samenstelling van de azijn het lakwerk van de auto kan beschadigen.
  • Als het vuil volledig is verwijderd, spoel dan grondig af met schoon water.
  • Als het afspoelen klaar is, is het tijd om de carrosserie zorgvuldig te drogen. Je kunt voor deze stap een droge microvezelhandschoen of -doek gebruiken, bij voorkeur een langharige, zodat deze veel zachter en milder is voor de carrosserie zelf.

Je auto zal glanzen als nooit tevoren en met zeer weinig moeite.

Waar wacht je op? Succes!

Advertisement