Vlekken op de autostoelen? Ontdek hoe je de autobekleding kunt reinigen en weer als nieuw kunt maken

door Natasja

01 December 2022

Vlekken op de autostoelen? Ontdek hoe je de autobekleding kunt reinigen en weer als nieuw kunt maken
Advertisement

Hoe fijn is het om in een schone, lekker ruikende auto te stappen? Er zijn mensen die graag het interieur in onberispelijke staat willen houden, anderen maker er niet zo druk over. Maar niemand vindt het een prettig idee om de stoel getekend te zien door kringen en vlekken van vuil dat volledig in de bekleding lijkt te zijn doorgedrongen. Of het nu de schuld is van kinderen, dieren, wat onvoorzichtigheid bij het eten in de auto .... Er kunnen vele oorzaken zijn, waaronder ook zweet, maar uiteindelijk komt het moment om de auto een grondige schoonmaakbeurt te geven die hem weer helemaal mooi maakt.

Wat te doen bij vlekken die in de bekleding zijn gedrongen? Je kunt een beroep doen op gespecialiseerde diensten, of het misschien zelf proberen, hoewel je voor een goed resultaat nog steeds geschikte hulpmiddelen moet gebruiken. Lees verder voor meer informatie.

via @cleanthatup/TikTok

Advertisement
@cleanthatup/TikTok

@cleanthatup/TikTok

Op TikTok wijst een creator die juist gespecialiseerd is in het schoonmaken van verschillende soorten bekleding, op een methode die hij altijd zeer effectief vindt, waarvoor hij nodig heeft

  • alcohol om te ontsmetten (230 ml)
  • water (230 ml)
  • afwasmiddel (1 eetlepel)
  • een fles om dit alles te mengen
  • een borstel voor de bekleding (met vrij harde haren)
  • een vlekkenreiniger voor bekleding/matten
  • schone, droge handdoeken of microvezeldoeken

Zoals Brandon in zijn video https://vm.tiktok.com/ZMFHSjkRn/ uitlegt, maken we soms de bekleding gewoon nat, schrobben misschien met zeep en laten het dan drogen, en alles lijkt goed te zijn zolang de stoel of achterbank nat is, maar dan komen de vlekken weer tevoorschijn zodra de stoel droog is. Met de op TikTok voorgestelde methode zien de resultaten er echter professioneel uit. Zo doe je dat

    1. Meng alle ingrediënten in de spuitfles
    2. Goed schudden en de vlekken op de stoelen doordrenken met het middel
    3. Laat het middel intrekken door te schrobben met een borstel
    4. Activeer vervolgens de vlekkenreiniger en veeg voorzichtig over het gehele aangetaste deel van de stoel
    5. Bedek het de hele zone met een laag perfect droge handdoeken en laat ze daar 24 uur liggen.

Op die manier nemen de handdoeken niet alleen het vocht van de stoel op, maar wordt ook alle restvuil dat je met de vlekkenreiniger niet kon opnemen op de handdoeken overgedragen, wat overigens een uitstekende bondgenoot is voor banken, fauteuils en tapijten in huis.

Heb je deze methode al eens geprobeerd?

Advertisement