Er zijn maar 3 ingrediënten en 1 zak nodig om kleren weer glanzend en wit te maken

door Natasja

13 Augustus 2023

Er zijn maar 3 ingrediënten en 1 zak nodig om kleren weer glanzend en wit te maken
Advertisement

Het is niet zo vanzelfsprekend dat kleren er na gebruik van de wasmachine wit, schoon en geurig uitkomen zoals we verwachten. Integendeel, we denken soms dat we al onze problemen kunnen oplossen door ze erin te stoppen, maar de realiteit is helaas heel anders.

Hoe nuttig en praktisch de wasmachine ook is, hij kan het niet alleen om al het vuil of, om een voorbeeld te geven, de gele vlekken op onze kleren te verwijderen. Daarom is het vaak nodig om 'een handje te helpen', met praktische trucjes en hulpmiddelen binnen ieders bereik, perfect voor echt schone en witte kleding. Wat we je nu gaan vertellen is daar één van: het is een 'ouderwets' middeltje, waarvoor slechts een paar simpele handelingen en ingrediënten nodig zijn. De resultaten? Die zullen snel duidelijk zichtbaar zijn! Ben je er klaar voor?

Advertisement
Creativo

Creativo

Vergeelde kleding is een veel groter probleem dan we denken. Zweet, veelvuldig wassen en drogen, niet altijd de juiste ophangprocedures of eenvoudige en normale slijtage zijn allemaal factoren die ertoe kunnen bijdragen dat kleren niet meer zo helder en wit zijn als toen ze de winkel verlieten.

En soms is dat heel jammer, want het kan zijn dat juist dat overhemd, die jurk of die blouse waar we zo dol op waren en die we graag willen dragen, net op het moment dat we ons realiseren dat er opvallende en lelijke vlekken op zitten, waardoor we voor andere kledingstukken kiezen. Maar wat doen we dan met vergeelde kleding? Als je wilt voorkomen dat ze onverbiddelijk onder in een la belanden of, erger nog, worden weggegooid, kun je je toevlucht nemen tot de eeuwenoude truc die we hieronder presenteren.

Hoe breng je het in de praktijk? Het is eenvoudig, je hebt alleen spullen nodig die je vast allemaal in huis hebt: een zak, waterstofperoxide, wasmiddel en wat zout. Dit heb je nodig om verder te gaan. Laten we eens kijken hoe.

Zorg voor een teil, vul die met water en giet het zout en de waterstofperoxide erin, zodat er een mengsel ontstaat waarop je vervolgens de vergeelde kleren legt, waarop je de zeep hebt aangebracht precies op de plekken waar de vlekken en kringen het duidelijkst zijn.

Advertisement
Creativo

Creativo

Als deze stap is voltooid, is het tijd om de kleren goed uit te wringen, zonder ze uit te spoelen, maar door ze in de zak te doen, die je vervolgens in de trommel van de wasmachine laat zitten. Het is belangrijk dat de zak goed is afgesloten en dat er geen lucht in blijft zitten.

Nu een beetje geduld: na ongeveer een uur kun je de kleding eruit halen en spoelen, met de hand of met behulp van de wasmachine. Je kiest zelf of je verder gaat met een eenvoudige spoeling of dat je, voor de volledigheid, een volledige wasbeurt uitvoert. Het is duidelijk dat je in het eerste geval, of door de wasmachine helemaal niet aan te zetten, ook veel zult besparen op elektriciteit en zeep.

Kortom: met dit eenvoudige systeem kun je ervoor zorgen dat de kleding zo wit en glanzend is als nooit tevoren, zelfs zonder je toevlucht te nemen tot dure en mogelijk agressieve chemicaliën op de stoffen van je geliefde kleding. Het probleem van gele kringen is verre van onoplosbaar, dus... Klaar om deze zakkentruc te proberen?

Advertisement