Verwijder mieren uit de badkamer met deze zeer effectieve natuurlijke middelen

door Natasja

08 Augustus 2023

Verwijder mieren uit de badkamer met deze zeer effectieve natuurlijke middelen
Advertisement

Een echt vervelend zomers ongemak zijn mieren die huizen kunnen koloniseren, vooral de badkamers. Deze insecten behoren tot de insecten die zich het best aanpassen aan elk klimaat, vooral dankzij hun uitgebreide sociale organisatie. Aangetrokken door de mogelijkheid om voedsel te vinden, dringen mieren gemakkelijk de huizen binnen via kieren en spleten en omdat ze een voorkeur hebben voor een vochtige omgeving, is de badkamer de ruimte waar ze het vaakst te zien zijn.

Ondanks hun grote intelligentie en aanpassingsvermogen zijn deze insecten echter niet zo welkom in huis, integendeel. Als je er meerdere aantreft, voel je onmiddellijk de behoefte om een oplossing te zoeken door ze uit je huis te verjagen. En als je geen vervelende chemische middelen wilt gebruiken, kun je de oplossing zoeken in oma's huismiddelen.

Er zijn namelijk talloze natuurlijke middeltjes waarmee je moeiteloos mieren kunt verjagen. We zetten ze hieronder op een rijtje.

Advertisement
Creativo

Creativo

  • Het eerste zeer nuttige middel dat we vandaag voorstellen is normaal gesproken te vinden in de badkamer: talkpoeder. Gestrooid langs mierenlijnen, op ramen, kieren en spleten, zal dit product de mieren desoriënteren, waardoor ze liever wegblijven uit de badkamer.
  • Een ander uitstekend middel, waarmee je zowel van mieren afkomt als een afvalproduct recycleert dat anders bij het vuilnis zou belanden, is koffiedik. De volgende keer dat je de lekkere drank bereidt, bewaar je het en laat je het drogen. Verkruimel het vervolgens op een klein bordje of strooi het direct op de plekken waar mieren binnenkomen of doorheen lopen. De geur zal kolonisatie ontmoedigen.
  • Net als koffie kunnen ook sommige specerijen met hun geur mieren verjagen. Vooral sterk aromatische specerijen, zoals peper, Spaanse peper, kruidnagel en kaneel, zijn perfect om de verspreiding van deze vervelende insecten tegen te gaan als ze bij de toegangsplekken worden geplaatst.
  • Net als specerijen werkt ook knoflook met zijn scherpe geur. Doe geplette teentjes in stoffen potjes en laat ze achter op plaatsen waar veel mieren voorkomen, bij voorkeur in de buitenlucht, om vervelende geuren in huis te voorkomen.
  • De frisse geur van citroen irriteert mieren, die zeker ver uit de buurt van je huis zullen blijven als je het op het oppervlak van deuren, ramen en kozijnen wrijft.
  • Tot slot mag azijn niet ontbreken bij de beste natuurlijke schoonmaakmiddelen. Ook de geur ervan is ongewenst voor mieren en is zeer effectief om ze weg te houden. Meng water en azijn in gelijke delen en spuit op plekken waar mieren samenkomen en je zult ze in een mum van tijd zien verdwijnen.

Welk middel gebruik jij het liefst tegen mieren?

Advertisement