De 5 fouten die je moet vermijden om vliegen voorgoed uit je huis te houden

door Natasja

01 Augustus 2023

De 5 fouten die je moet vermijden om vliegen voorgoed uit je huis te houden
Advertisement

Een van de ongemakken van de zomer is zeker de constante aanwezigheid van insecten, waarvan sommige echt frustrerend kunnen zijn en je de hele dag irriteren met hun vervelende gezoem. De vervelendste insecten zijn zeker de vliegen, die niet alleen de hele tijd om je heen kunnen vliegen, maar ook veel voordeel halen uit het feit dat ze in contact komen met mensen.

Als je plotseling hebt gemerkt dat je huis vol zit met vliegen en je je afvraagt hoe dit heeft kunnen gebeuren, heb je waarschijnlijk weinig aandacht besteed aan een paar details die deze insecten in je huis hebben aangetrokken.

Er zijn vijf basisfouten die vliegen aantrekken in je huis en we zullen ze hieronder aangeven.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Om ervoor te zorgen dat vliegen je huis niet teisteren, moet je deze 5 fouten niet maken:

  1. Het huis vuil achterlaten: het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar er is maar weinig voor nodig om vliegen aan te trekken. Voedsel bederft sneller bij warm weer en daarom is het belangrijk dat je het niet te lang uit de koelkast laat staan. Kruimels trekken ook vliegen en andere insecten zoals mieren aan, dus houd je huis altijd netjes en schoon door regelmatig alle oppervlakken schoon te maken, van vloeren tot toonbanken, en ook tapijten en bekleding te stofzuigen.
  2. Overdrijven met chemische insecticiden: veel mensen vertrouwen op chemische insecticiden om vliegen te bestrijden; deze producten zijn niet alleen schadelijk voor insecten, maar ook voor mensen en huisdieren. Geef in plaats daarvan de voorkeur aan natuurlijke en huismiddeltjes, zoals etherische olie van eucalyptus, pepermunt of lavendel of kaneelpoeder, of kweek wat planten, zoals Oost-Indische kers, in de buurt van deuren en ramen. Je kunt ook een DIY val proberen, die je kunt maken door appelciderazijn en afwasmiddel te mengen en het mengsel in een kom bij gootstenen, planten en ramen te laten staan.
  3. Vertrouw alleen op vallen: vallen zijn niet de enige mogelijke oplossing voor het uitroeien van vliegen; stroken vliegenpapier, UV-stralen en elektronische vliegenvanger lijken erg effectief, maar ze pakken alleen de volwassen vliegen aan en laten de larven en eitjes, die de vliegen leggen op afval, rottend voedsel en uitwerpselen van huisdieren, ongemoeid. Zorg naast de vallen ook voor methoden die de larven en eieren elimineren, alleen dan zal de plaag echt stoppen.
  4. De hoofdoorzaak negeren: dit is een van de meest gemaakte fouten bij het bestrijden van vliegen; deze insecten worden in feite aangetrokken door specifieke oorzaken, zoals etensresten of afval, en die moet je verwijderen om ook deze overlastgevende insecten te elimineren. Als je alle mogelijke lokstoffen hebt verwijderd, probeer dan te voorkomen dat ze je huis binnenkomen, bijvoorbeeld door de methoden te gebruiken die zijn beschreven in punt 2.
  5. Neem geen toevlucht tot preventieve maatregelen: preventie is altijd het winnende wapen in deze gevallen en je kunt het toepassen door bijvoorbeeld muggennetten op deuren en ramen te plaatsen en, als je de aanwezigheid van vliegen opmerkt, het huis te inspecteren om alle eitjes te verwijderen.

Welke methode gebruik jij om vliegen te verjagen?

Advertisement