Probeer deze 11 geniale trucs om je leven in huis eenvoudiger te maken

door Natasja

19 Juli 2023

Probeer deze 11 geniale trucs om je leven in huis eenvoudiger te maken
Advertisement

Elke dag zijn er veel handelingen die je bijna automatisch uitvoert omdat je ze zo vaak moet doen. Maar ben je er echt zeker van dat je ze op de meest correcte, comfortabele, gemakkelijke en snelle manier doet? Hoe vaak heb je je niet afgevraagd hoe je deze herhaalde dagelijkse handelingen kunt vereenvoudigen of handiger kunt maken?

Er zijn veel trucjes die je kunnen helpen om je leven thuis gemakkelijker te maken en je weet zeker dat als je er even bij stilstaat, je er een paar zult vinden die je al een tijdje geleden hebt toegepast. Aangezien gemak ook een subjectieve voorwaarde is, is het waarschijnlijk dat je sommige van deze trucjes na het uitproberen aan de kant hebt geschoven omdat je een andere methode hebt gevonden die beter bij je past.

Vandaag bieden we je 11 geniale trucs die het leven in huis eenvoudiger kunnen maken.

via Creativo/Facebook

Advertisement

1. Voedsel ontdooien

1. Voedsel ontdooien

Creativo/Facebook

Hoe vaak ben je niet vergeten om je eten op tijd uit de vriezer te halen? Als je op zoek bent naar een snelle manier om voedsel te ontdooien, probeer dan het volgende: zet een pan in de gootsteen met de bodem naar boven, leg het te ontdooien voedsel erop en zet er nog een pan bovenop die je vult met heet water. Het ontdooien zal veel sneller gaan.

Advertisement

2. Etiketten verwijderen

2. Etiketten verwijderen

Creativo/Facebook

Etichetten zijn altijd erg lastig te verwijderen van elk soort oppervlak en laten vaak lelijke, ontsierende resten papier en lijm achter. Maak gebruik van de warmtewerking om ze gemakkelijk en zonder resten te verwijderen; richt gewoon de lucht van de föhn op het etiket om de lijm op te lossen en het gemakkelijk te verwijderen.

Als het mogelijk is, kun je het voorwerp met het te verwijderen etiket ook in de magnetron leggen: de warmte van de magnetron maakt het werk gemakkelijker voor je.

3. Perfecte afdichting

3. Perfecte afdichting

Creativo/Facebook

Om te voorkomen dat de keukenpapierrol opengaat terwijl je hem op de rolhouder bewaart, met het risico dat hij vies en verpest wordt, druk je hem even op de kraan van de gootsteen. Zo is de rol perfect afgesloten als het keukenpapier helemaal droog is.

4. De drank in het blikje

4. De drank in het blikje

Creativo/Facebook

Als je een drankje uit een blikje moet inschenken, probeer dan deze eenvoudige truc: zet het lipje op het blikje rechtop en begin dan in het glas te schenken, waarbij je het blikje op de rand laat rusten. Het lipje klemt zich vast aan het glas, blokkeert het blikje en zorgt ervoor dat je het blikje volledig kunt leeggieten terwijl je iets anders kunt doen. Briljant, nietwaar?

Bekijk de video hieronder voor alle andere trucs voor in huis.

Advertisement