Gasten verwelkomen: 5 dingen die mensen opvallen als ze je huis binnenkomen

door Natasja

20 Juni 2023

Gasten verwelkomen: 5 dingen die mensen opvallen als ze je huis binnenkomen
Advertisement

Hoe vaak heb je niet vrienden te gast gehad voor een etentje of een feestje georganiseerd voor je kinderen en ben je in de dagen en uren voorafgaand aan het evenement verstrikt geraakt in de schoonmaakwoede? Als je gasten hebt, moet je vaak zelfs de bovenkant van meubels stofvrij maken en radiatoren schoonmaken om geen slechte indruk te maken.

Maar weet je echt zeker dat anderen altijd op zoek zijn naar wat er fout is en oordelen over jouw manier van schoonmaken en hoe je het huishouden beheert? Het antwoord is minder voor de hand liggend dan je denkt. Het is zeker zo dat een schoon en opgeruimd huis een betere indruk maakt op je gasten. Om nog maar te zwijgen over al die kleine details die ervoor zorgen dat iedereen zich meer op zijn gemak voelt in andermans huis. Kortom, het doel is in de eerste plaats om je welkom en gewaardeerd te voelen. 

Er is echter wel iets dat je kunt doen om het verblijf in je huis aangenamer te maken, en experts leggen ons uit welke 5 dingen het meest opvallen.

Pixabay

Pixabay

Volgens experts zijn er vijf dingen die je als eerste opvallen als je iemands huis binnenkomt en twee daarvan zullen je verrassen:

  1. Schone handdoeken: schone handdoeken in de badkamer en bij het aanrecht behoren tot de allereerste dingen waar gasten op letten. Iedereen komt graag een schone badkamer binnen en wil zijn of haar handen afdrogen aan een schone handdoek. Daarom moet je zeker geen vuile handdoeken laten hangen of zelfs vergeten ze beschikbaar te stellen aan je gasten. De volgende keer dat je iemand ontvangt, vergeet dan niet dat het maar een paar minuten duurt: schone handdoeken, een snelle schoonmaakbeurt van het toilet en een geurkaars zijn genoeg om de juiste sfeer te creëren.
  2. Volle spoelbakken: de spoelbak leegmaken aan het einde van de maaltijd of wanneer je iets gebruikt, is de beste manier om de keuken er altijd perfect schoon en netjes uit te laten zien. Het kost maar een minuut om de vaatwasser in te laden, maar het heeft een enorme impact op de algehele uitstraling van het hele huis. Wie wil nou je spoelbak zien om te ontdekken wat je voor ontbijt of lunch hebt gehad?
  3. Stapels papier: iemands aandacht wordt getrokken door de stapels papier; er zijn mensen die overal papier hebben liggen: de post die net in de hal is aangekomen, papieren die op de keukentafel liggen en moeten worden opgeborgen, de papieren die moeten worden gearchiveerd in de kast in de woonkamer. Het is veel beter om één deel van je huis te wijden aan documentbeheer. En probeer orde te houden door er regelmatig een paar minuten aan te besteden.
  4. Sfeer: het lijkt misschien verrassend, maar veel mensen letten niet op de rommel in de kamers, maar op de sfeer ervan. Een huis met een sombere sfeer, slechte of overdreven verlichting is vervelender dan elk voorwerp dat niet op zijn plaats staat.
  5. Niets!: de meeste mensen komen je huis niet binnen om te beoordelen of je in staat bent orde en netheid te handhaven, maar om tijd met je door te brengen of om hun kinderen mee te nemen om met jouw kinderen te spelen. Wat daarom belangrijk is, is om je gasten met een glimlach te ontvangen en ze op hun gemak te stellen, door ze te betrekken in een ontspannen praatje terwijl je toekijkt hoe jullie kinderen samen plezier maken. Of terwijl je koffie of thee drinkt. 

Kortom, iedereen heeft zijn of haar eigen behoeften en netheid en reinheid vormen daarop geen uitzondering, daarom kunnen we het niet iedereen naar de zin maken. Maar mensen komen niet naar je huis om je te beoordelen en wat echt belangrijk is voor je gasten is om ze een welkom en gezellig gevoel te geven met een paar eenvoudige, snelle voorzorgsmaatregelen.

Advertisement