Geluksplanten voor binnen: 10 soorten om thuis te laten groeien

door Natasja

15 Juni 2023

Geluksplanten voor binnen: 10 soorten om thuis te laten groeien
Advertisement

Het decoreren van onze huizen met groene planten is een steeds populairdere keuze waarmee we ook de natuur in huis halen en een hoekje creëren dat helemaal gewijd is aan ontspanning en welzijn. Volgens de traditie breng je een geluksplant mee als je een vriend of familielid voor het eerst bezoekt nadat ze in een nieuw huis zijn getrokken, en van sommige soorten is inderdaad bekend dat ze liefde, gezondheid, geld en geluk aantrekken in het leven van degenen die ze kweken.

Waar of niet, planten zijn alleen al door hun aanwezigheid in staat om ons een groot gevoel van welzijn en ontspanning te geven en dit alleen al zou genoeg zijn om ze te promoten als de officiële geluksbrenger van onze huizen. Als je twijfelt, waarom kies je dan niet een van die soorten die bekend staan om hun vermogen om positieve energieën aan te trekken? We zetten er hieronder 10 op een rijtje.

Advertisement

1. Jasmijn

1. Jasmijn

Upcyclethis/Reddit

Jasmijn is niet alleen perfect om onze huizen een natuurlijke, aangename geur te geven, maar staat ook bekend als een geluksbrenger op sentimenteel gebied. Het lijkt er zelfs op dat deze plant relaties en romantiek versterkt. Vroeger werden de bloemen gebrand om rijkdom aan te trekken; in de slaapkamer hielp het branden van jasmijnbloemen bij voorspellende dromen.

Advertisement

2. Jadeboom

2. Jadeboom

twolead/Reddit

Deze plant komt oorspronkelijk uit Afrika en houdt niet van een teveel aan vocht. Deze plant wordt, vooral in Azië, beschouwd als een zeer krachtige geluksbrenger die specifieke financiële energieën kan aantrekken. De heldergroene bladeren symboliseren groei en vernieuwing, juist door hun vorm die lijkt op de jaden munten die voorspoed symboliseren. Voor Feng Shui trekt deze plant verschillende energieën aan, afhankelijk van de plaats waar hij staat:

  • Oosten: harmonie in het gezin, gezondheid, initiëren van projecten en academische activiteiten;
  • Zuid-Oost: geluk en rijkdom;
  • Noorden: creativiteit en geluk voor kinderen;
  • Noord-West: geluk voor leraren, mentoren, ouders.

3. Braziliaanse rubberboom

3. Braziliaanse rubberboom

olani26/Reddit

De rubberboom, een plant die behoort tot het geslacht Ficus, wordt beschouwd als een geluksbrenger vanwege de ronde vorm van de bladeren, die positieve energieën zouden aantrekken. Deze plant is ook een van de makkelijkste om te kweken, omdat hij niet moet worden blootgesteld aan te lage temperaturen en donkere plaatsen.

4. Pilea

4. Pilea

TurkisCircus/Reddit

De Pilea, die ook wel muntplant wordt genoemd vanwege de vorm van de bladeren die op munten lijken, lijkt financieel geluk te kunnen aantrekken in de huizen van degenen die de plant kweken. Om het effect te versterken, wordt aanbevolen om een echte munt naast de wortels te begraven.

5. Salie

5. Salie

Jazullo913/Reddit

Salie is niet alleen een geweldig ingrediënt om aan de gerechten toe te voegen, maar staat ook bekend om zijn vermogen om negatieve energieën af te weren. Naast het kweken kun je de bladeren drogen en verbranden in de kamers van je huis om ze te zuiveren.

Advertisement

6. Zamioculcas

6. Zamioculcas

chantingtatumpole/Reddit

De Zamioculcas, een groenblijvende plant die heel gemakkelijk te kweken is en perfect is voor binnenshuis, wordt ook wel de 'dollarboom' genoemd en schijnt geld naar je huis te kunnen lokken. Er zijn veel bijgeloven rond deze prachtige soort, wat zeker is, is dat de heldergroene bladeren je zullen helpen ontspannen en de luchtkwaliteit in je huis zullen verbeteren!

7. Geluksbamboe

7. Geluksbamboe

Gypsysoul316/Reddit

Hoe kunnen we de geluksbamboe vergeten? Nog zo'n elementaire plant die volgens de Chinese traditie cadeau wordt gedaan om gezondheid, geluk en succes te brengen.

Advertisement

8. Monstera deliciosa

8. Monstera deliciosa

DallasDem/Reddit

Populaire planten voor binnen, die kunnen groeien tot een aanzienlijke grootte, Monstera lijken in staat om de slaap van de bewoners van het huis waarin ze zich bevinden te beschermen en profeteren goede dromen.

9. Ficus ginseng

9. Ficus ginseng

MoreThanLuck/Reddit

De Ficus ginseng is de gemakkelijkste van alle bonsaibomen om binnenshuis te kweken en is in de Indiase cultuur een gunstig symbool dat de welwillendheid van de goden gunstig stemt. Naast deze mystieke eigenschappen is de plant zeker in staat om binnenshuis te bevochtigen, wat zorgt voor gezondere lucht.

Advertisement

10. Orchidee

10. Orchidee

Astiegan/Reddit

Laten we eindigen met de prachtige orchidee: een plant met prachtige bloemen, de belangrijkste reden waarom hij een ereplaats verdient in onze huizen, de orchidee werd in de oudheid gebruikt om elixers van liefde en eeuwige jeugd te bereiden. Vandaag de dag is het de plant die het vaakst cadeau wordt gedaan vanwege zijn schoonheid, maar het schijnt ook een geluksbrenger te zijn, vooral voor mensen die aan een nieuwe baan beginnen.

Welke van deze planten laat jij in jouw huis groeien?

Advertisement