Een paar laurierblaadjes in de emmer voor het reinigen van de vloer: het zal altijd geurig en schoon zijn

door Natasja

07 Augustus 2023

Een paar laurierblaadjes in de emmer voor het reinigen van de vloer: het zal altijd geurig en schoon zijn
Advertisement

Een van de huishoudelijke taken die absoluut tot de routine behoort, is het schoonmaken van de vloer. We kunnen immers niet te lang op vuil rondlopen, dat zich door het hele huis verspreidt en ook negatieve gevolgen heeft voor ons welzijn. Ieder heeft zo zijn of haar eigen voorkeursmethoden en -producten, afhankelijk van het materiaal waar de vloeren van gemaakt zijn en de mate van vuil die we van tijd tot tijd moeten bestrijden.

Omdat we regelmatig een beetje moeten zwoegen, willen we dat de resultaten optimaal zijn: niet alleen een schone vloer, maar ook een aangename geur die door elke kamer zweeft. En om dit te bereiken kunnen we zelfs gebruik maken van een natuurlijk ingrediënt zoals laurier.

Creativo

Creativo

Al sinds de oudheid, zowel in het Westen als in het Oosten, wordt de laurierplant gebruikt voor zijn vele voordelen voor de gezondheid. Het is rijk aan antioxidanten, het helpt het immuunsysteem en de spijsvertering en er zijn zelfs studies die de voordelen bij de behandeling van diabetes type 2 analyseren. Het is ook een ingrediënt dat een unieke smaak en geur toevoegt aan veel gerechten.

Meestal geeft men er de voorkeur aan om de gedroogde bladeren te gebruiken, omdat die een hogere concentratie essentiële olie bevatten, waardoor de geur en smaak intenser zijn. De verse bladeren daarentegen kunnen mogelijk alleen worden gebruikt voor middelen die niet moeten worden ingenomen: het is in feite een populaire plant in de aromatherapie.

Het is een plant die zo ontspannend werkt dat hij gebruikt wordt om ruimtes te parfumeren in de vorm van essentiële olie of door de bladeren langzaam te verbranden, zoals bij wierook. Er is echter ook een andere manier om het delicate aroma van laurier in huis te verspreiden: door het te gebruiken om de vloer schoon te maken.

Om zijn geur af te geven, moet het worden blootgesteld aan hitte: je moet dan de laurierbladeren nemen (een klein handjevol is genoeg, hooguit 5-10), ze fijnhakken en dan ongeveer tien minuten laten sudderen in een pan met water (denk aan ongeveer 750 ml). Nu al verspreidt zich een aangename geur.

Vul een emmer met heet water, voeg deze laurierinfusie toe nadat je de fijngehakte bladeren eruit hebt gezeefd, en voeg dan een paar druppels afwasmiddel toe - beter als het niet een te sterke geur heeft die de geur van de laurier zou verdoezelen. Op deze manier heb je een mild product om de vloer schoon te maken als er niet te veel hardnekkig vuil is, en een zeer aangename geur achterlaat. In het geval van parketvloer is het ook mogelijk om alleen water met laurier te gebruiken, omdat het beter is om niet te overdrijven en het hout niet te beschadigen.

Heb je deze methode al geprobeerd?

Advertisement