Verwijder kalk en schimmel uit het toilet met slechts één schoonmaakproduct

door Natasja

08 Augustus 2023

Verwijder kalk en schimmel uit het toilet met slechts één schoonmaakproduct
Advertisement

Het huis schoonmaken kan erg vermoeiend zijn, vooral als het niet vaak genoeg gebeurt en als de verkeerde producten en gereedschappen worden gebruikt. Het eerste wat je moet doen om het huis schoon te houden zonder al te veel ongemak is daarom plannen, waardoor je de tijd kunt optimaliseren en de werkzaamheden kunt versnellen.

Een andere manier om de schoonmaakresultaten te verbeteren zonder al te veel moeite, is het kiezen van de juiste schoonmaakmiddelen voor elk oppervlak. Er zijn veel specifieke producten te koop, soms erg duur, die vaak niet zo effectief zijn als ze beloven of zelfs schade toebrengen aan de oppervlakken door hun buitensporige agressiviteit.

Vooral voor het schoonmaken van de badkamer is het noodzakelijk om een schoonmaakmiddel te kopen dat voldoende effectief is tegen korstvorming en tegelijkertijd ook delicaat voor het sanitair, zonder de hygiëne te vergeten, die altijd van fundamenteel belang is. In plaats van tijd te verspillen aan het zoeken naar dure producten, kun je gemakkelijk uitstekende resultaten bereiken met het eenvoudige huismiddeltje dat we hieronder aangeven.

Advertisement
Creativo

Creativo

Het kan soms gebeuren, vooral als het toilet lange tijd niet wordt gebruikt, dat het vastkoekt met kalk en zelfs schimmel. In zulke gevallen kan het erg omslachtig zijn om het sanitair weer wit te krijgen, maar als je de juiste middelen kent, kun je zonder moeite uitstekende resultaten bereiken. Het juiste schoonmaakmiddel kan bijvoorbeeld zelf worden bereid met een paar eenvoudige ingrediënten:

  • 120 ml vloeibare zeep;
  • 100 g baking soda;
  • 100 ml witte wijnazijn;
  • 100 ml waterstofperoxide.

Bereid het schoonmaakmiddel door simpelweg alle ingrediënten door elkaar te mengen; wanneer ze perfect zijn samengevoegd, hoef je het resulterende mengsel alleen nog maar over te gieten in de fles met verstuiver, die je altijd bij de hand kunt houden voor de dagelijkse reiniging van het toilet. Als je dit schoonmaakmiddel 5 minuten op het oppervlak laat inwerken, is het zeer nuttig om alle korsten te verwijderen en het weer wit te maken alsof het nieuw is. Bij bijzonder hardnekkige korsten schrob je het toilet grondig met de wc-borstel voordat je het doorspoelt.

Dit schoonmaakmiddel is ook nuttig voor de dagelijkse reiniging van alle sanitair en tegels in de badkamer: naast het effectief verwijderen van alle vuil en kalkresten, heeft het ook een sterk ontsmettend effect op deze oppervlakken die altijd blootstaan aan de inwerking van schimmels en bacteriën.

Je badkamer zal eindelijk moeiteloos glanzen!

Advertisement