Vieze kranen en vol met kalk? Ontdek hoe je ze schoonmaakt met een eenvoudige en onverwachte truc

door Natasja

07 Augustus 2023

Vieze kranen en vol met kalk? Ontdek hoe je ze schoonmaakt met een eenvoudige en onverwachte truc
Advertisement

Hoe vaak is het in de badkamer of keuken niet moeilijk geweest om kranen schoon en in goede staat te houden? Het is zeker een probleem waar veel mensen wel eens mee te maken hebben gehad en waarvoor ze vaak niet de juiste en effectieve oplossing hebben gevonden.

Kranen zijn voorwerpen die we elke dag gebruiken en na verloop van tijd is het normaal dat ze tekenen van slijtage vertonen die zeker niet mooi zijn om te zien. Het is om een aantal redenen belangrijk om ze in goede conditie te houden. In dit artikel willen we daar dieper op ingaan, waaronder een professionele truc om voor eens en altijd afscheid te nemen van aangekoekt vuil dat moeilijk te verwijderen is.

Advertisement
Creativo

Creativo

Als ook jij er niet van houdt om badkamer- en keukenkranen vies te zien telkens als je ze gebruikt en ze misschien gewoon afveegt met een eenvoudige doek, weet dan dat je meer kunt doen, zowel om ze er mooier te laten uitzien als om schade te voorkomen. Deze voorwerpen zijn namelijk vrij duur en als ze slecht gaan functioneren, is de tussenkomst van technici en professionals nodig. Niemand wil zo ver gaan en daarom is het mogelijk en juist om op tijd in te grijpen.

Daarom willen we uitleggen hoe je kunt voorkomen dat ze vuil worden of beschadigd raken, met een methode die even eenvoudig als goedkoop en effectief is, op basis van een ingrediënt met verborgen potentieel waar je misschien niet aan hebt gedacht. Kranen schoonmaken met chemische en agressieve producten dreigt het vaak erger te maken, waardoor het metaal zijn glans verliest of schade veroorzaakt die op de lange termijn onomkeerbaar kan zijn. Water- of zeepresten na gebruik niet laten neerslaan op kranen is fundamenteel, omdat ze kunnen leiden tot moeilijk te verwijderen kalkaanslag, zelfs kalk of roest. Maar welk product helpt ons om ze nog beter te onderhouden en schoner te maken? Het antwoord is scheerschuim.

Advertisement
Creativo

Creativo

Heb je er wel eens aan gedacht om kranen schoon te maken met scheerschuim? Als je nee hebt geantwoord, moet je weten dat dit systeem bestaat, werkt en geweldige resultaten oplevert.

Hoe doe je het? Het is heel eenvoudig: allereerst moet je het scheerschuim aanschaffen. Velen hebben het al in huis, maar het is helemaal niet duur om het in een winkel te kopen. Als je het eenmaal hebt, doe je wat op een droge doek, of op een stuk papier dat dik genoeg is om schoon te maken. Daarna hoef je alleen maar met het schuim over de kraan in de badkamer of keuken te gaan, vooral daar waar de kraan het vuilst is en het meeste korst heeft.

Eenvoudig, nietwaar? Met dit systeem gaan je kranen weer glanzen, zonder producten die ze zelfs zouden kunnen beschadigen. Scheerschuim is echt een waardevolle bondgenoot, en helemaal niet duur. En als je ook de onderkant wilt aanpakken, waar veel kalkaanslag op zit, demonteer ze dan, laat ze een paar uur weken in witte azijn en als je ze weer gemonteerd hebt, werken ze weer als nieuw.

Dus waar wacht je nog op? Het is tijd om voor de kranen te zorgen!

Advertisement