IKEA Hack voor tuin en balkon: briljante ideeën om buitenruimtes smaakvol en goedkoop in te richten

door Natasja

28 Juli 2023

IKEA Hack voor tuin en balkon: briljante ideeën om buitenruimtes smaakvol en goedkoop in te richten
Advertisement

Wie houdt er niet van om een avond of een dag buiten door te brengen zodra het weer het toelaat? Als je een balkon of een tuin hebt, breng je daar zeker veel tijd door van de lente tot de herfst, vooral als je de buitenruimtes zo hebt ingericht en gemeubileerd dat ze mooi en comfortabel zijn, de echt uitnodigende soort. Dit is echter niet het geval als je naar buiten kijkt en alles er een beetje armoedig uitziet, met het allernoodzakelijkste waar je geen zin in hebt om te gaan zitten, alleen of in gezelschap.

Of het nu gaat om meubels of gewoon om decoratie, het kan makkelijk opgelost worden met een paar DIY inrichtingsideeën, en daarvoor is het altijd handig om gebruik te maken van de IKEA productaanpassingsprojecten, met creatief werk dat weinig kost en binnen ieders bereik ligt. Laat je inspireren door enkele eenvoudige en goedkope IKEA hacks.

Advertisement

Een parasol

Een parasol

Tutorial via iamhayleystuart.com

Droom je van een buitenkamer in eclectische of boho-stijl? Er zijn online veel ideeën te vinden voor kleurrijke parasols met franjes, een erfenis van vroeger die in een modern jasje is gestoken. En ze kosten vaak veel... Maar je kunt er zelf een maken door naar smaak franjes toe te voegen, te beginnen met een eenvoudige SAMSÖ parasol. In dit geval hebben ze ook eenvoudige patronen op de rand geschilderd om ze nog aantrekkelijker te maken.

Advertisement

Gekleurde fauteuils

Gekleurde fauteuils

Tutorial via deliciousanddiy.com

Er zijn veel buitenfauteuils die echt onverwoestbaar zijn, en de SKARPÖ behoren tot de populairste: een moderne, zachte lijn die overal past en heel goed bestand is tegen het weer. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren, maar wil je ze verven met een fantasie naar keuze? Zorg er dan wel voor dat je ze aan het einde beschermt met een blanke lak, maar het wordt een leuk project voor iedereen!

Verticale tuin

Verticale tuin

Tutorial via burkatron.com

Weinig ruimte om aromatische kruiden te kweken? Of wil je wat privacy creëren met een scherm op het balkon? Een verticale tuin lost beide situaties op, en als je houten bedframes neemt, heb je een meer afgewerkt alternatief voor klassieke pallets.

Kijk eens op de grond!

Soms realiseer je je niet dat je alleen maar de vloer hoeft te vervangen om zelfs de meest anonieme buitenzithoek er plots beter uit te laten zien. De vloer vervangen door andere tegels is een dure aangelegenheid, maar de vloer bedekken met buitentegels is een goedkope oplossing die bovendien gemakkelijk te installeren is - of te verwijderen indien nodig.

Ruimte voor iedereen met banken

Ruimte voor iedereen met banken

Tutorial via 600sqft.com

Klaar om vrienden te ontvangen voor een etentje, een drankje, een spelletjestafel... En als je alleen bent, kun je op de banken rond het balkon of welke plek ook in de tuin comfortabel gaan liggen om te zonnebaden of van de frisse lucht te genieten. In dit geval zijn banken uit de ÄPPLARÖ lijn gebruikt.

Advertisement

Exotisch salontafeltje

Exotisch salontafeltje

Tutorial via hometalk.com

Weet je niet zeker welke salontafel je moet gebruiken om de zithoek te creëren? Je kunt eenvoudig een rotan mand (dit is SNIDAD) als basis gebruiken en een ronde houten blad van geschikte grootte. Het kost veel minder dan iets kant-en-klaars in dezelfde stijl, maar ziet er geweldig uit!

Moderne plantenbak met afvalemmer

Moderne plantenbak met afvalemmer

Tutorial via garrisonstreetdesignstudio.com

Neem twee afvalemmers, plaats ze op elkaar en ze worden een plantenbak met een modern en aantrekkelijk ontwerp. Dit is wat er is gedaan met het goedkope FNISS-model, dat ook in verschillende kleuren bestaat - maar niets houdt je tegen om het naar je eigen smaak te verven!

Advertisement

Plantenbakken verhogen

Plantenbakken verhogen

Tutorial via tagandtibby.com

Heb je plantenbakken of -kuipen op de grond staan? Als ze van hout zijn, kun je ze gemakkelijk verhogen door ze op tafelpoten te zetten. Kies de poten die je het mooist vindt en in een handomdraai maak je het project af. Vooral op een balkon hebben verhoogde plantenbakken veel voordelen: je kunt beter van de bloemen genieten, misschien worden ze zelfs zichtbaar achter de reling, en op de grond blijft ruimte over voor nog veel meer, inclusief de gieter!

Klaar om de buitenruimte te verfraaien?

Advertisement